Autofagins mekanismer tolkas till musik

Autofagins mekanismer tolkas i musik

Hannes Egnell, Sayuri Hayashi och Hanna Bylund, kompositörer i årets Nobel Creations.

Till utställningen Nobel Creations, som i år visas på Tom Tits Experiment, skapas ny musik som tolkar årets nobelpristagares upptäckter och prestationer. Dessa kommer man kunna lyssna på i hörlurar. Musiken komponeras liksom tidigare år av KMH-studenter, nu också i samarbete med inbjudna fristående konstnärer.

Hanna Bylund som ska tolka Nobelpriset i medicin gör det tillsammans med Sayuri Hayashi och Hannes Egnell.

Hur känns det att vara med i årets produktion av Nobel Creations?

– Bra! Känns spännande att andra året i rad få tolka ett så viktigt pris och sätta ihop en utställning med så många duktiga konstutövare.

Vad tyckte du om årets medicinpris och vad gav det dig för tankar för din komposition?

– Vi behövde lite extra research för att sätta oss in i priset, men vi har insett vilken otroligt viktig byggsten för medicinsk forskning som har hittats. Började fundera musikaliska tankar kring det återvinningssystem som cellerna utövar, så ett fokus kommer helt klart ligga där.

Hur var det att vara på museet för att se presskonferensen och få möjlighet att ställa frågor direkt till representanten från KI?

– Kul och nödvändigt! Var en perfekt kickoff för att komma igång och ställa frågor för att känna sig förberedd. Är ändå rätt komplexa ämnen vi ska dyka in i, så det var absolut nödvändigt!

Nobel Creations öppnar den 9 december på Tom Tits i Södertälje.

Uppdaterad
Uppdaterad 2016-10-21