Interaktion video-nutida musik i veckans diskussionslunch

20 februari 2012

Sök stipendium för Minor Field Studies

Interaktion video-nutida musik i veckans diskussionslunch

Redovisning av intensivveckan Tidig musik

Planerat elavbrott på Forum på onsdag

Nytt om lokaler och omflytt

Öppna seminarier 20-26 feb

Konserter 20-26 feb

 

Interaktion video-nutida musik i veckans diskussionslunch

onsdag 22 februari kl. 12:15-13:30
OBS Ny lokal: Lilla salen

Jan Risberg presenterar sitt FoU-projekt "Interaktion video-nutida musik":

Jan RisbergJag heter Jan Risberg och har funnits på KMH i ca 27 år vid det här laget. Jag är dirigentutbildad både här på KMH och med efterföljande tre år vid Sibeliusakademin i Helsingfors där jag 1990 tog ett s.k. diplom i orkesterdirigering.

Mest känd är jag nog för mitt arbete med den nya musiken och speciellt med Kammarensemble Sonanza´s nu snart 30-åriga historia. Vi har gjort 12 CD-inspelningar och turnéer i ca 20 länder, fått s.k. Grammis vid två tillfällen. Undertecknad fick FST:s interpretpris 2011.

Jag har under de senaste åren haft tillgång till medel ur KMH:s KU-pengar för att belysa hur man kan hantera live-video i samband med konserter. Jag kommer tillsammans med tonsättarna Pär Frid, Stockholm och Alexander Schubert från Hamburg att presentera några olika sätt att integrera
live-video i ett musikaliskt verk. Målet har varit att finna sätt där musikerna är delaktiga i vad som kommer ut på duken, så att säga.

Till vår hjälp att demonstrera detta kommer en av våra studenter på KMH, Helena Sá Cavalcante Schuback, violin, att medverka.

Varmt välkomna,
Jan Risberg

 

KMH:s öppna diskussionsluncher är nu inne på sitt tredje läsår.

Diskussionsluncherna, som äger rum på onsdagar, är opretentiösa, öppna seminarier.
De har  formen av en kortare tematisk presentation och en diskussion kring temat. Intresserade studenter, personal och externa gäster är välkomna; var och en tar med sig sin egen lunch, KMH bjuder på kaffe/te med dopp.

Cecilia K. Hultberg, professor i musikpedagogik
cecilia.hultberg@kmh.se
08-16 18 66

 
Uppdaterad 2012-02-24