KMH nominerad till Årets bygge

Foto av KMH:s nya campus.

KMH har nominerats till det prestigefyllda priset Årets Bygge. Priset utses av Svensk Byggtjänst och Byggindustrin.

Stoltheten är stor hos alla som varit inblandade i detta extra utdragna projekt, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus.

– Utmaningarna har varit många, därför är det extra roligt att resultatet blivit så bra och att det uppmärksammas i detta sammanhang.

Byggnadsminne i fokus
Stallet, som är ett byggnadsminne, har spelat en central roll i projektet. Det har påverkat allt - samverkansarbetet, byggtekniken, arkitekturen etc. Stallet är numera helt integrerat i den förgyllda och glasade byggnaden och används som bibliotek.

Den nya musikhögskolan består av drygt 20 000 m2 BTA. I huvudbyggnaden med entré mot Valhallavägen ryms konsertsalar, övningsrum, datorsalar, studior med kontrollrum, undervisningsrum, administration, m.m. I flygeln som löper längs med Lidingövägen finns bland annat övningsrum, körsal, studenternas experimentscen, men även studentkårslokaler.

Tävlingen Årets Bygge lyfter fram exempel på det bästa byggsektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form som färdigställs under året.
 20 projekt utgör nomineringarna till priset Årets Bygge 2017. 
Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin. Nomineringarna presenteras också fortlöpande i tidningen Byggindustrin.

Varje vecka under hösten och vintern tillkännages en ny nominering. Därefter tar en expertjury vid och utser en segrare vid en gala på Cirkus i Stockholm 27 mars 2017.

Övriga hittills nominerade projekt är kraftvärmeanläggningen Lejonpannan i Linköping, experimenthuset HSB Living Lab vid Chalmers i Göteborg samt Munktellbadet i Eskilstuna. Förra årets vinnare blev Malmö Live, Malmös nya konserthus.

Akademiska Hus pressmeddelande

Uppdaterad 2016-10-13