KMH söker studievägledare

Studievägledare

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH)

ledigförklarar härmed en anställning som

Studievägledare

Anställningen är på heltid, tillsvidare. KMH tillämpar sex månaders provanställning.

Studieadministrativa avdelningen

Studieadministrativa avdelningen är en del av högskoleförvaltningen och består av nio medarbetare. På KMH är studieadministrationen centraliserad, vilket innebär att Studieadministrativa avdelningen ansvarar för all studieadministration.

De löpande arbetsuppgifterna för avdelningen är bl.a.: ansvar för antagnings- och examensprocesserna, introduktionsveckan för nya studenter, studieorganisationsfrågor, studieregister och annan studiedokumentation, studiesociala frågor (studenthälsa, studenträttigheter mm), samordning av stöd till studenter med funktionsnedsättning, studieadministrativt stöd till uppdragsutbildning, internationellt mobilitetsarbete (student-, lärar- och personalutbyte), läsårsplanering, schemaläggning och lokalbokning, samt systemansvar för LADOK, NyA, Time Edit och Studieplaneringssystemet.

Dessutom ansvarar avdelningen för den strategiska utvecklingen inom sitt ansvarsområde och att kommunicera verksamheten internt och externt.

Högskolestyrelsen har beslut om en organisationsutveckling med start från hösten 2018. I den utvecklingsplanen ska en studievägledare anställas med placering vid den studieadministrativa avdelningen på KMH.

Arbetsuppgifter

Du har nu möjlighet att vara med och bygga upp och påverka hur den centrala studievägledningen ska vara på KMH.

  • Studievägledning för alla studenter på KMH
  • Handläggning av studieuppehåll och tillgodoräknanden
  • Arbete i studentexpeditionen, bl.a. under besöks- och telefontid
  • Medverka i andra förekommande arbetsuppgifter på avdelningen
  • Aktivt bidra till förbättring av studieadministrativa rutiner inom KMH
  • Visst arbete i Ladok

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en studievägledare med bred kompetens och erfarenhet inom det studieadministrativa området. Du har:

  • Relevant universitetsexamen eller motsvarande
  • Erfarenhet av studievägledning från universitet/högskola
  • Goda kunskaper i de lagar och förordningar som styr universitet/högskola
  • Kunskaper i Ladok

Meriterande är goda kunskaper i ytterligare något av de IT-verktyg som avdelningen arbetar med, som Word, Excel och det nationella antagningssystemet NyA.

Som person ska du vara självgående och ansvarstagande, ha god samarbetsförmåga och servicekänsla samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du ska kunna ta egna initiativ och driva arbetet tillsammans med avdelningens chef för att bygga upp en professionell studievägledning på KMH.

KMH kommer i denna rekrytering främst att beakta den som, efter en kvalitativ helhetsbedömning av skicklighet, personliga egenskaper, lämplighet och förtjänst, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter, och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ytterligare information:

Kontakta avdelningschef Thomas Berggren, thomas.berggren@kmh.se, telefon 08-16 18 51 (tillgänglig v 26 och v 31), eller personalhandläggare Karin Åhman 08-16 18 92 (tillgänglig t.om. 7 juli).

Facklig information: Eva Wedin (SACO-S), 070-758 82 91, Ing-Marie Lindberg-Thörnberg (Lärarförbundet), 070-890 99 08, Galina Ananieva (ST) tel 08-16 18 67

KMH arbetar aktivt för att sammansättningen av KMH:s personal ska bli mer jämställd och att mångfalden ska främjas. KMH eftersträvar en balans mellan kvinnor och män inom samtliga yrkesgrupper. Vid studieadministrativa avdelningen är idag fyra kvinnor och fem män anställda.

Välkommen med din ansökan!

Samtliga ansökningshandlingar ska, märkta med dnr 17/383, insändas elektroniskt till registrator@kmh.se senast den 4 augusti 2017.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Uppdaterad
Uppdaterad 2017-06-19