Lokaler

Merparten av undervisningen bedrivs vid Valhallavägen. Det är också här du hittar den centrala förvaltningen.

För att hitta rätt lokal i A- och E-husen har du hjälp av rumsnamnet som består av en bokstavs- och sifferkombination. Bokstaven anger byggnad, siffran var i huset rummet finns. Ljusgårdens nedre plan räknas som våning 3.

Gamla hus rivs, ett helt nytt hus börjar byggas

Bygget av helt nya lokaler för KMH har nu kommit igång för fullt. De nya husen kommer att ligga nedanför nuvarande A-huset och ända bort mot Lidingövägen. De tidigare B-, C- och D-husen har rivits; A-husets huvud- och konsertentré stänger och ersätts av en ny entré med infart från Lidingövägen 12. En hel del byggstök får vi alltså räkna med på området. Vi som ansvarar för detta gör allt vad vi kan för att verksamheten under tiden ska kunna fortgå utan allvarligare störningar.

Inte bara Valhallavägen

Runt om i Stockholmsområdet finns också verksamheter som hör till KMH. Vid Edsbergs slott i Sollentuna finns utbildning med tonvikt på klassisk kammarmusik för stråkmusiker (utom kontrabas) och pianister. KMH bedriver också ett flerårigt samarbete med Botkyrka kommun sydväst om Stockholm. Där ingår bl.a. att gemensamt ansvara för en yrkesförberedande musikutbildning (YMU).

Matställen och lunchrum

I A-husets ljusgård finns KMH:s café som numera drivs av HÖRS (Högskolerestauranger AB), och som serverar enklare maträtter.

I KMH:s omgivningar finns ett antal lunchserveringar och restauranger. Några tips:

Gymnastik- och Idrottshögskolan (över bron på andra sidan Lidingövägen)

Sushi Solen (i Svea Torn)

Café L21 (Löjtnantsgatan 21, F-huset)

Sushi & Thai Dosanko (Sturegatan nära Valhallavägen)

Spice of India (Sturegatan nära Valhallavägen)

Café Dell Re (i T-banans gångtunnel)

 

Mikrovågsugnar för medhavd mat finns:

för studenter: i studenternas uppehållsrum, Nya Salen vid Ljusgården och i uppehållsrummet i Norra flygeln plan 2 (alltid tillgängliga när KMH är öppet)

för anställda: i A-husets personalrum A388 (vid Ljusgården) och i F-husets pentryn.

Rökning är förbjuden inomhus i samtliga KMH:s lokaler.

 
Uppdaterad 2013-09-19