KMH Nyheter

Lullaby - masterstudent vid KMH gör gränsöverskridande popföreställning i Bucky Dome

Lullaby är en popkomposition som möter samtida dans, film och ljud i en gränsöverskridande föreställning.

Föreställningen är en del av ljudOljud, Kungl. Musikhögskolans årliga festival för komposition och dirigering. För text, musik och manus står Cecilia Klingspor, student på Musikhögskolans masterutbildning Komposition Intermedia.

Föreställningen spelas  i Bucky Dome i Museernas trädgård på Skeppsholmen 23 och 24 maj samt i Arkitekturmuseets hörsal 27 maj. Bucky Dome är återskapad efter paviljongen som blev en öppen mötesplats för stockholmarna 1971, med invigning 17 maj. I Lullaby spelar och sjunger Cecilia Klingspor tillsammans med en sjuhövdad ensemble.

– Jag fascineras över hur föreställningen lekfullt har vuxit fram i samarbete mellan olika kreatörer. Alla som medverkar tillför och skapar i den 1970-tals-anda som Bucky Dome vill återuppväcka, säger Cecilia Klingspor.

Musiken rör sig mellan olika genrer, allt från psalmlik vaggvisa till hövisk sång, skramlig streetmusik och gnisslande gitarr blandat med elstråk. Stråkmusikern Örjan Högberg, som vanligtvis hörs i Fläskkvartetten, spelar även trumset och sjunger. Skådespelaren Rikard Svensson spelar piano. Medverkar gör också Cecilia Klingspors låtskrivarkollega Emma Nordenstam på sång och cello, Fred Saboonchi på elgitarr samt kontrabasisten Benjamin Quigley från punkblues-duon Deltahead. Dansaren Johanna Lindh rör sig till ljudet av ett hjärta under kupolen och i filmsekvenser syns hon också dansa i ett vårgrönt Stockholm, filmad av dokumentärfilmaren Lennart Malmer.

- Små och stora kläder vajar på ett tvättstreck i domen, fallna blommor sopas upp. Föreställningen är en musikceremoni om förlust och försoning i vårens tid, säger Cecilia Klingspor.

Lullaby

Onsdag 23 maj kl 16:00 i Bucky Dome: Öppet genrep

Torsdag 24 maj kl 16:00 i Bucky Dome: Föreställning

Söndag 27 maj kl 16:00 Arkitekturmuseet, Hörsalen: Föreställning

Lullaby ingår i "ljudOljud", Kungl. Musikhögskolans festival för komposition och dirigering. Mera information om Lullaby och hela festivalprogrammet hittar du på www.kmh.se/ljudoljud

Uppdaterad 2013-08-07