KMH Nyheter

New Sound Made. KMH:s jazzfestival för sjunde året i rad

Tre dagar av tät jazzklubbsstämning vid Mosebacke i Stockholm när Kungl. Musikhögskolans jazzstudenter arrangerar sin egen festival.

– Vi kommer att spela sånt som vi själva gillar. Musik på musikens egna villkor, säger Jakob Torgander som spelar trumset och går sitt andra år på KMH. 

Han kommer att medverka i flera konstellationer, till exempel i sin egen  "gangsterjazzband" som spelar musik med ett aningen speciellt stuk: Jazzlåtar som får publiken att associera till allehanda maffiabossar och andra gangsters ur filmvärlden. 

New Sound Made är skön livemusik i olika stilar inom jazz och popgenrerna: Samtida jazz, fri improvisation, swing, pop och soul, fusion, "svenskjazz". 

Smörgåsbord, med andra ord. Men en sak har alla de fyrtiotalet band och grupper som medverkar helt klart gemensamt, det framhåller Jakob:

– Här blir det garanterat playbackfritt! Jag lovar!

New Sound Made arrangeras för sjunde året i rad av studenterna vid institutionen för jazz vid Kungl. Musikhögskolan. Det kommer att spelas från två scener på Kägelbanan vid Mosebacke torg. Fritt inträde. Baren är fulladdad.

New Sound Made. KMH:s Jazzfestival 2012.
14-16 maj från kl 18:00. Kägelbanan Stockholm.
Mera information och hela programmet hittar du på
www.kmh.se/nsm och på www.facebook.com/NewSoundMade
Jakob Torgander tel 070-871 42 94
Anna Högberg tel 070-238 21 48
Emil Skogh tel 073-532-79-55

Uppdaterad 2013-08-07