Seminarier

KMH erbjuder regelbundet seminarier och föreläsningar som är öppna både för allmänheten och för KMH:s studenter och lärare.

Seminarier och föreläsningar annonseras fortlöpande på den här sidan.

Öppet kompositionsforum med
Cecilia Persson

30
fre 30 jan 13:00
A343Tonsättaren Cecilia Persson berättar om sin musik utifrån estetik, kompositionsteknik och strategier för att nå ut med den och få den spelad.

Cecilia Persson komponerar för olika ensembler från trio och uppåt, bl.a. har hennes arbete under hösten med Norrbotten Big Band blivit omtalat. Cecilia fick Sveriges Radios pris Jazzkatten 2013 och 2014 som årets kompositör.

KMH:s högre seminarium för forskning - Vad är det som gör att det svänger?

05
tor 05 feb 09:15
Lilla salenVälkommen till första omgången av KMH:s högre seminarium för forskning - en arena för diskussion, reflektion och redovisning av forskning och konstnärligt arbete, främst riktat till seniora lärare (lektorer och professorer) samt doktorander och postdoc.

Vad är det som gör att det svänger? Bengt Stark och Jan Adefelt
Torsdagen den 5 februari kl. 9.15-11 i Lilla Salen

Öppet kompositionsforum med Malin Bång

13
fre 13 feb 13:00
A343


Malin Bång. Foto: Annika Falkuggla.

Tonsättaren och tidigare KMH-studenten Malin Bång berättar om sin musik utifrån estetik, kompositionsteknik och strategier för att nå ut med den och få den spelad.

Malin Bång komponerat alltid ljudbaserat, ofta med en lekfull inställning till materialet. Hennes musik spelas mycket uppskattad ute i Europa. Hon driver en egen ensemble Curious Chamber Players och fick 2014 Carin Malmlöf-Forsslings tonsättarpris.

Öppet kompositionsforum med
George Kentros

20
fre 20 feb 13:00
A343

George Kentros är violinist med inriktning på ny och experimentell musik, bekant bl.a. för sina experimentella nytolkningar av Vivaldis och Bibers musik i samarbete med Mattias Petersson. Han föreläser och illustrerar spelandes.

Öppet kompositionsforum med
Georg Hajdu

06
fre 06 mar 13:00
A343

Georg Hajdu är professor i komposition i Hamburg. Som tonsättare blandar han i sina verk instrumentalt med elektronik.

Öppet kompositionsforum med
Lena Willemark, Karin Nakagawa och Anders Jormin

20
fre 20 mar 12:30
Lilla Salen

OBS: Tid och lokal.

Ett ovanligt musikaliskt möte mellan svensk folkmusik, traditionell japansk musik och improvisation i av ensemblen nykomponerad musik. Instrumentalt möts röst, koto och kontrabas.

Alla tre är virtuoser inom sitt område. Två bor i Sverige, en i Japan. Under namnet LYÖSTRAINI (”Träd av ljus” på älvdalsmål, ”Trees of light”) har de tidigare spelat i Japan, och turnerar nu i Sverige. De håller här ett seminarium med blandat spel och prat.

Öppet kompositionsforum med
José-Maria Sanchez-Verdu, Spanien

10
fre 10 apr 10:00
A343

OBS tid: 10:00-12:00 Masterclass, 13:30-15:30 Forum

José-Maria Sanchez-Verdu är spansk tonsättare, professor i Dresden och i Sarragossa. Är i Stockhom för uruppförande. I hans musik hörs ofta influenser från både arabisk och västerländsk kultur.

Uppdaterad 2014-09-18