Veckans diskussionslunch: Musik för kropp och själ med Anci Sandell

Anci Sandell

Välkommen till veckans öppna diskussionslunch med Anci Sandell, ny lektor i musikterapi vid KMH

ons  22/5  12:15-13:30  A433
Musik för kropp och själ – musik sett ur ett folkhälsovetenskapligt perspektiv

Anci Sandell presenterar sin avhandling, där hon efter ett långt kliniskt arbete som musikterapeut utvecklat en modell för interaktiv musikterapi som kan anpassas till olika målgrupper. I presentationen ger Anci korta vinjetter från det kliniska arbetet och går igenom de olika dimensioner som ingår i modellen.

Anci Sandell är Dr PH, (Public Health), musiklärare, musikterapeut och handledare. Hon har en omfattande klinisk erfarenhet som musikterapeut med interaktion och improvisation i fokus. Anci disputerade den 22 februari 2013  vid Nordic School of Public Health i Göteborg. Sedan januari 2013 är hon anställd vid Kungliga Musikhögskolan MPS, undervisar och handleder på Magisterprogrammet i musikterapi, samt undervisar och är kursansvarig på delkursen Musik och hälsa.

 

KMH:s diskussionsluncher är öppna seminarier, som nu går in på sitt fjärde läsår. De har den opretentiösa formen av en kortare tematisk presentation och en plenumsdiskussion kring temat, alltsammans över lunch samt kaffe/te med en liten kaka på maten. Intresserade studenter, personal och externa gäster är välkomna; var och en tar med sig sin egen lunch. KMH bjuder på kaffe/te med dopp.

Diskussionsluncherna äger rum i A433 på onsdagar under KMH:s officiella lunchtid, kl. 12:15-13:30.

Info finns på www.kmh.se under ”Seminarier”, på institutionssidan för institutionen för musik, pedagogik och samhälle (MPS), och i KMH:s gemensamma kalender i iCal. Dessutom publiceras i detta nyhetsbrev en påminnelse om den närmast aktuella diskussionslunchen.

Uppdaterad 2013-05-20