Viktoria Glans fick Musik i Huskvarnas stipendium

Foto av Viktoria Glans med stipendiet. Foto: privat.
Viktoria Glans med stipendiet. Foto: privat

Viktoria Glans, som sjunger, spelar piano, bas, sax/tvärflöjt och gitarr, och är student på första året av KMH:s ämneslärarprogram, har fått Musik i Huskvarnas stipendium om 50.000 kronor.

Motiveringen till stipendiet lyder: "För hennes stora ambitioner och målinriktning. För hennes musikaliska bredd. För hennes ödmjukhet och sociala patos".

– Jag är väldigt tacksam för stipendiet, det kom som en överraskning och var fantastiskt att få, säger Viktoria till Jönköpings-Posten. 

– Jag har väl tänkt att jag vill lägga undan en del på sätt och vis. Sedan har jag tänkt att jag ska köpa mig en dator för att spela in egen musik som jag kan producera själv. 

Studierna vid KMH tar annars upp det mesta av Viktorias tid:

- Det blir väldigt mycket där uppe nu (i Stockholm). Det är invigning av den nya Musikhögskolan på Valhallavägen i januari och då är det massor av konserter som ska hållas. Där är vi med och medverkar.

Stipendiet lämnades över till Viktoria av Harriet Ramsten från föreningen Musik i Huskvarna, i samband med föreningens allra sista konsert. Musik i Huskvarna läggs nu ner efter att under trettio år ha arrangerat kammarmusikkonserter. 

Mera om Viktoria Glans, se Glans Production


Viktoria Glans sjunger "I Only Have Eyes for You" with the Jönköping Big Band:


Viktoria tillsammans med Fredrik Bäckgren, Jönköpings Storband och stråkar ur Jönköpings orkesterförening:Viktoria Glans i P4 Jönköping:

https://www.facebook.com/P4Jonkoping/videos/10154335554943515/

Uppdaterad 2016-12-13