Musicera tillsammans på distans – nu funkar det

Teknologin bakom Aloha gör det möjligt att spela tillsammans på distans med mycket låg fördröjning – low-latency. Du ansluter till en session via en app, har hörlurar på, musicerar och upplever ljudet på ungefär samma sätt som vid en studioinspelning. Nu finns en betaversion av appen och hårdvaran som studenter och anställda på KMH kan få testa.

Forskningsprojektet kring Aloha går nu in i en ny fas. I den fasen behövs en testpanel. På KMH finns tre testkit, väskor med all utrustning som behövs för att testa Aloha.

För att delta i testpanelen

För att vara med i testpanelen behöver du

  • vara student eller anställd på KMH.
  • ha tillgång till bärbar dator, surfplatta eller smart telefon, samt hörlurar.
  • kunna vara i ett övningsrum eller liknande på Campus Valhallavägen – testväskan får inte lämna campus.
  • samtycka till att ta del i forskningsprojektet. Det innebär bland annat löpande rapportering om vad du gör i Aloha och att du är tillgänglig för frågor från projektet.

Anmäl dig till testpanelen

Informationsmöte i Zoom 8 februari 12.30-13.30

Osäker eller nyfiken? Ta reda på mer om hur testerna fungerar, se exempel på en session med Aloha och ställ dina frågor till projektgruppen!

Mer om mötet, Zoom-länk

Se film: A cappella live – på distans

Videon visar en inspelning med studenter från KMH som sjunger a cappella tillsammans, live på tre olika platser runtom i Stockholm, med hjälp av appen Aloha. Som om de vore i samma studio.

Se film: Improviserad a cappella live på distans

Den här videon spelades in när forskningsprojektet Folk Song Lab testade Aloha, och att improviserade live tillsammans, på distans.

Projektets Moodlerum

Som panelmedlem får tillgång till projektets rum i Moodle. Det blir din nod där alla instruktioner och all information du behöver finns. Där kan du också se vilka andra som är med i testpanelen och kontakta dem för att spela ihop.

Testa nya konstellationer

Prova gärna att spela i nya ensembler och grupper. Det har visat sig särskilt spännande, dels för projektet men framför allt för dig som testar.

– Aloha blivit en fantastisk möjlighet för att få musicera ihop. Det funkar faktiskt! säger Susanne Rosenberg, projektledare på KMH.

Studenter testar Aloha i ett ensembleprojekt. Vid det här testet musicerade tre trior i tre olika rum tillsammans med hjälp av Aloha.

Relaterad kontakt