Vaccination mot Covid-19

Arm med plåster

Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli sjuk i covid-19. Även om unga sällan blir svårt sjuka finns även risken att du som ung blir allvarligt sjuk eller får långvariga besvär efter att ha haft covid-19.

Med vaccin skyddar du inte bara dig själv utan även andra i din närhet. Ju fler som är vaccinerade desto lägre blir smittspridningen, och riskgrupper skyddas bättre.

Kan jag vaccinera mig?

Alla som är 12 år eller äldre kan få och rekommenderas ta vaccin mot Covid-19. Om du inte vaccinerat dig ännu kan du logga in i appen Alltid öppet och boka tid för dos 1 Länk till annan webbplats.. Har du tagit din första dos i ett annat län ska du istället ringa telefonbokningen för att boka dos 2. Länk till annan webbplats. När du ringer ska du berätta när du tog första dosen och vilket vaccin du fick.

Även du som inte har möjlighet att boka digitalt, till exempel för att du saknar BankID eller har behov av att boka på andra språk, kan ringa telefonbokningen Länk till annan webbplats..

Om du saknar svenskt personnummer kan du kontakta en vårdcentral för att få en tid. Du kan också vaccinera dig vid en vaccinationsbuss. Du hittar platser och öppettider för vaccinationsbussarna här.  Länk till annan webbplats.

Vaccineringen är kostnadsfri.

Länkar

På 1177 Vårdguiden kan du läsa mer om vaccin mot Covid-19 Länk till annan webbplats.

Ladda ned appen Alltid öppet till iPhone Länk till annan webbplats. eller Andriod Länk till annan webbplats.

Hitta närmaste vaccinationsmottagning Länk till annan webbplats.

Hitta närmaste vårdcentral Länk till annan webbplats.

Relaterad kontakt