Friskvård

KMH erbjuder alla anställda en timmes friskvård på arbetstid i veckan. Genom förmånsportalen Benify kan du ta del av bland annat erbjudanden kring friskvård. För anställda finns även en idrottsförening, en personalkör och tillgång till ett motionsrum i hus 4.

Friskvårdsgruppen

För att underlätta och uppmuntra motion arrangerar Friskvårdsgruppen olika typer av gemensamma regelbundna aktiviteter.

Om du har önskemål om friskvårdsaktiviteter här på KMH eller saknar ”din” sporthall i erbjudandena från tjänsten Benify, se mer om den nedan, så vänd dig till friskvårdsgruppen eller personalenheten.

Friskvårdsgruppen består av:

 • Gabriella Civalero
 • Elsy-Marie Tysk
 • Anna-Maria Koziomtzis
 • Ann Malm
 • Gun-Britt Gustafsson
 • Mona Dogra
 • Carin Zander

Benify, friskvårdsbidrag

KMH har anslutit sig till Benify för att kunna erbjuda anställda en högre ersättning eller andra möjligheter till reducerade priser på bland annat friskvårdande aktiviteter. Förhoppningen är att fler ska kunna få erbjudanden som passar just dem.

Benifylänk till annan webbplats

Om du inte vill använda dig av Benify kan du istället få ett friskvårdsbidrag på 600 kr per kalenderår, genom att uppvisa originalkvitto – kontakta Karin Åhman på personalenheten för information om hur du går till väga.

Idrottsföreningen

KMH:s Idrottsförening är en nystartad, ideell förening för anställda vid högskolan. Föreningens uppgift är att entusiasmera personalen till att idrotta utan prestationskrav och till att delta i olika friskvårdsaktiviteter. Idrottsföreningen kommer bland annat att arbeta med att informera om vilka olika idrottsevenemang som de anställda kan delta i, uppmuntra till gemensamma träningspass och också organisera olika friskvårdsaktiviteter.

Alla anställda är automatiskt medlemmar i föreningen.

GIH

KMH:s anställda får bada och simma gratis på GIH-badet måndag till fredag. För att få tillträde måste du visa upp ditt KMH-passerkort. Vi har möjlighet att bada under följande tider:

 • måndag 06.30-21.30
 • tisdag 11.00-17.30
 • onsdag 06.30-21.30
 • torsdag 06.30-17.30
 • fredag 06.30-20.30

GIH erbjuder även fri träning under höst- och vårterminerna – se länk nedan för mer information.

Personalkören

Personalkören har funnits i ca 2 år och möts för att sjunga på tisdagar kl.15.00 i rum 1B407. Körledare är Gun-Britt Gustafsson, lektor i sång vid KMH.

Körens repertoar är mycket blandad, ibland sjunger vi i stämmor. Storleken på kören varierar från vecka till vecka beroende på möten och andra åtaganden.

Vi har väldigt roligt och många som varit med tycker att de får ny energi av att skratta och sjunga tillsammans.

Yoga

Friskvårdsgruppen har engagerat en yogainstruktör till KMH. Lista för anmälan finns i lunchrummet på plan 5.

Motionsrummet

KMH har ett eget, mindre gym för personalen beläget i markplan i hus 4, rum 4228. Utrustningen består av löpband, crosstrainer, träningscykel, skivstång och bänk med fria vikter, hantlar samt en multifunktionsmaskin.

Det finns tydliga regler för hur lokalen ska användas, vilka finns angivna i gymmet. Utrustningen ska rengöras efter användning – spray och papper finns i lokalen. Endast rena inomhusskor är tillåtna.

Då och då genomför en utbildad PT-instruktör en visning av utrustningen.

Relaterad kontakt