Friskvård

KMH erbjuder alla anställda en timmes friskvård på arbetstid i veckan. Genom förmånsportalen Benify kan du ta del av bland annat erbjudanden kring friskvård. För anställda finns även en idrottsförening, en personalkör och tillgång till ett motionsrum i hus 4.

Friskvårdsgruppen

För att underlätta och uppmuntra motion arrangerar Friskvårdsgruppen olika typer av gemensamma regelbundna aktiviteter.

Om du har önskemål om friskvårdsaktiviteter här på KMH eller saknar ”din” sporthall i erbjudandena från tjänsten Benify, se mer om den nedan, så vänd dig till friskvårdsgruppen eller personalenheten.

Friskvårdsgruppen består av:

  • Gabriella Civalero
  • Elsy-Marie Tysk
  • Ann Malm
  • Mona Dogra

Benify, friskvårdsbidrag

Som månadsanställd på KMH har du möjlighet att ta del av erbjudanden och förmåner via förmånsportalen Benify. Förmåner som du beställer via Benify betalar du genom ett löneavdrag nästkommande månad, men du kan också få rabatt på vissa varor och tjänster via Benify.

För att få tillgång till Benify behöver du fylla i en blankett för samtycke till överföring av personuppgifter, samt skicka den underskriven till kontakt@personalavdelningen.se.

Benify förmånsportal Länk till annan webbplats.

Blankett för samtycke Benify Pdf, 71.6 kB.

Om du inte vill använda dig av Benify kan du istället få ett friskvårdsbidrag på 600 kr per kalenderår, genom att uppvisa originalkvitto – kontakta Johanna Öhgren på personalenheten för information om hur du går till väga.

Online-träning

Under delar av 2021 erbjuder KMH alla anställda en möjlighet att träna rörlighet/smidighet, balans, flöde/energi, styrka, andning och kroppskontroll. Vi jobbar med att ta bort onödig anspänning och eventuella låsningar. Allt för att vi kan må lite bättre och ta hand om oss själva.

Alla kan vara med och du rör dig utifrån dina förutsättningar. Passen hålls måndag och onsdag kl. 12.30 och är 20 minuter långa.

Idrottsföreningen

KMH:s Idrottsförening är en nystartad, ideell förening för anställda vid högskolan. Föreningens uppgift är att entusiasmera personalen till att idrotta utan prestationskrav och till att delta i olika friskvårdsaktiviteter. Idrottsföreningen kommer bland annat att arbeta med att informera om vilka olika idrottsevenemang som de anställda kan delta i, uppmuntra till gemensamma träningspass och också organisera olika friskvårdsaktiviteter.

Alla anställda är automatiskt medlemmar i föreningen.

GIH

KMH:s anställda får bada och simma gratis på GIH-badet måndag till fredag. För att få tillträde måste du visa upp ditt KMH-passerkort. Vi har möjlighet att bada under följande tider:

  • måndag 06.30-21.30
  • tisdag 11.00-17.30
  • onsdag 06.30-21.30
  • torsdag 06.30-17.30
  • fredag 06.30-20.30

GIH erbjuder även fri träning under höst- och vårterminerna – se länk nedan för mer information.

Personalkören

Kören är för närvarande pausad på grund av pandemin.

Personalkören har funnits i några år och möts för att sjunga på tisdagar kl.15.00 i rum 1B407. Körledare är Gun-Britt Gustafsson, lektor i sång vid KMH.

Körens repertoar är mycket blandad, ibland sjunger vi i stämmor. Storleken på kören varierar från vecka till vecka beroende på möten och andra åtaganden.

Vi har väldigt roligt och många som varit med tycker att de får ny energi av att skratta och sjunga tillsammans.

Motionsrummet

KMH har ett eget, mindre gym för personalen beläget i markplan i hus 4, rum 4228. Utrustningen består av löpband, crosstrainer, träningscykel, skivstång och bänk med fria vikter, hantlar samt en multifunktionsmaskin.

Det finns tydliga regler för hur lokalen ska användas, vilka finns angivna i gymmet. Utrustningen ska rengöras efter användning – spray och papper finns i lokalen. Endast rena inomhusskor är tillåtna.

Då och då genomför en utbildad PT-instruktör en visning av utrustningen.