Reparera världen med musik och kultur

Offentligt samtal: Ger samhällsengagemang ett konstnärligt lyft eller riskerar det att bli ett sänke för kreativitet och nyskapande?

Vinjettbild till Klezmezz, klezmerfestivalen 2019.

Tid: 22 oktober 16.00-17.30

Plats: Nathan Milsteinsalen

I samtalet deltar

Henrik Goldschmidt, solooboist i Det Konglige Kapel, världens äldsta orkester, initiativtagare till och ledare av The Middle East Peace Orchestra med musiker med judiska och arabiska rötter, skapare och ledare av Goldschmidts Akademi, en musikskola med gratis undervisning för barn i Nørrebro, Köpenhamns mest tätbefolkade stadsdel med många ekonomiskt svaga invånare och stora sociala problem.

Professor Johannes Landgren, prorektor Kgl Musikhög­skolan, organist och forskare, har via sina skivor och konserter engagerat sig för frihet, jämlikhet och mot våld. Han har skrivit en avhandling om den tjeckiske kompositören Petr Eben som överlevt koncentrationsläger och kämpat för frihet mot totalitär kommunism.

Teshome Wondimu som 1997 startade organisationen Selam och har idag kontor i Stockholm och Addis Abeba. Teshome och Selam vill skapa möten och bidra till en bättre värld genom kultur och kultursamarbeten. Han organiserar konserter i Stockholm och på anda platser i Sverige, driver projekt kring musik, professionalisering, demokrati i flera länder i Afrika.

Kommentarer från några artister och studenter på KMH. Moderator för samtalet är Lars Farago, ordförande i Svenska Klezmerföreningen och producent Vargkatten Produktion.

Relaterad kontakt