Högre seminarium:
Att undervisa i improvisation

Ett högre seminarium med pedagogisk inriktning med Klas Nevrin, Olof Misgeld och studentgrupper.

Tid: kl 15.15 torsdag 4 mars

Plats: Livesänds via Zoom, länk i Moodle-rummet Länk till annan webbplats.

Utifrån sitt forskningsprojekt Musik i oordning presenterar Klas Nevrin modeller för att undervisa i undersökande, experimentell improvisation. Olof Misgeld undervisar i improvisation med svensk folkmusik som utgångspunkt.

Seminariet inleds med en demo-master class med studenter från KMH. Därefter följer samtal tillsammans med Lina Nyberg, Sven Ahlbäck, Emma Reid och Arne Forsén.

Medverkande studenter från Institutionen för jazz:

Emmalisa Hallander – sång
Karin Ingves – piano
Mats Dimming – kontrabas

Om Olof Misgeld

Olof Misgeld är fiolspelman, lektor i folkmusikteori och Konstnärlig/vetenskaplig företrädare vid Institutionen för folkmusik samt en av doktoranderna inom KMHs pågående samarbete med KTH.

Han är utbildad vid KMH och i sitt masterarbete 'Att befria det lekande sinnet: Om metoder för melodisk variation och improvisation i svensk folkmusik' från 2014 undersökta han metoder för melodisk variation och improvisation i folkmusikteoriundervisning.

Olofs forskning är centrerad kring folkmusikteori inom särskilt spel och dans. Han är del i ensemblerna Fri Form Folk, BLM, Oleman, Bowing 9, Stockholm Vodou Orchestra med flera, och i olika sceniska och pedagogiska samarbeten kring interaktion mellan dansare och musiker.

Om Klas Nevrin

Klas Nevrin är pianist och kompositör och lektor i improvisation på KMH. Han arbetar genreöverskridande och tvärkonstnärligt med improvisation: nutida musik, elektronisk musik, nordindisk musik, jazz, etc. och i samarbeten med dans, nycirkus med mera.

Klas bedriver även konstnärlig forskning med särskilt fokus på betydelser av samskapande i konstnärliga, filosofiska och politiska perspektiv.

IMPRO 2021

Detta seminarium är en del av projektet IMPRO 2021, ett samarbete mellan musikhögskolorna i Sverige initierat av Kungl. Musikaliska akademien Länk till annan webbplats. under 250-årsjubileet 2021 Länk till annan webbplats..

Begränsat antal platser – livesänds

Med anledning av pandemin kommer antalet platser till vårens högre seminarier att vara begränsat till 8 personer – först till kvarn gäller.

Vi har för avsikt att livesända samtliga seminarier.

Om KMH:s högre seminarium

KMH:s högre seminarium är forskningsseminarier för diskussion av aktuell forskning och aktuella forsknings- och pedagogikfrågor på KMH. Programmet läggs terminsvis och inbjudna gäster varvas med tematiska seminarier.

De högre seminarierna vänder sig i första hand till undervisande personal på KMH. Studenter, övrig personal och allmänhet som vill delta är välkomna i mån av plats, men ombeds kontakta Henrik Frisk i god tid, se nedan.

Om högre seminarium på Moodle Länk till annan webbplats.

Relaterad kontakt