Lina Nyberg

Foto: Elvira Glänte

NYTT DATUM: Möt Musiklivet IRL – Hur kan du vara så kreativ JÄMT? Med Lina Nyberg

Sångerskan Lina Nyberg gästar Möt Musiklivet och kommer att prata om hur man håller kreativiteten levande under en lång karriär och vilka verktyg och sammanhang man kan behöva i arbetet som skapande konstnär.

När: 19 maj kl 15.30–17.00

Var: 1D221

I över tjugo år har sångerskan och kompositören Lina Nyberg Länk till annan webbplats. profilerat sig som en av de mest framstående och nyskapande jazzmusikerna i Norden. Hon debuterade med duoskivan Close tillsammans med Esbjörn Svensson 1993 och har sedan dess hunnit ge ut inte mindre än 20 skivor som solist, producent och arrangör. Dessa skivor har hyllats, inte bara i svensk press. Legendariska jazztidningen DownBeat magazine har gett henne 5/5 stjärnor och skrev:
“The Swedish vocalists writing is stunning, especially for strings, and her singing is more personal than ever.”

22 april kom hennes nya album Anniverse (Hoob Records).

Möt musiklivet logotype

Möt Musiklivet är KMH:s samtalsserie för studenter som är eller kommer att bli en del av musiklivet. Syftet är att förbereda, inspirera och vägleda till nya sätt att ta sig an marknaden, och att erbjuda möjligheter att knyta nya kontakter.

Möt Musiklivet arrangeras i samarbete med Stockholm School of Entreprenuership (SSES) Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. där KMH är medlem.