Saxofonist spelar

Clinic med Felix Tani, Antonio Hart, Daniel Franck och Jeff "Tain" Watts

Felix Tani (KMH alumn) har satt samman en ny högoktanig kvartett, denna gång med två toppmusiker från New York - altsaxofonisten Antonio Hart och den legendariska trummisen Jeff "Tain" Watts. Dels spelar de nytt material från Tani, dels blir det klassiker ur den amerikanska sångboken.

När: Onsdag 4 maj kl. 10.30-12.30

Var: Lilla Salen

Anmälan: Ingen anmälan krävs, först till kvarn gäller.

Medverkande

Antonio Hart – altsax

Saxofonisten Hart är till vardags professor och undervisar i ämnet jazz hemma i New York. Hart har gett ut ett tiotal plattor under eget namn och samarbetat med basisten Dave Holland, trumpetaren Roy Hargrove, Dizzy Gillespie och McCoy Tyner. Han har dessutom, precis som kollegan Watts, studerat på Berklee i Boston och spelat med Wayne Shorter-pianisten Danilo Pérez.

Felix Tani – piano

Tani är uppväxt i Helsingborg och utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Abby Whiteside Foundation i New York. Han är en mångsidigt musiker som spelat med såväl Anders Bergcrantz, Bernt Rosengren, Tomas Franck och Vivian Buczek som John Ellis och Robyn. Släppt 6 egna album varav 2 inspelade i New York.

Daniel Franck – kontrabas

Helsingborgsbördige Franck, numera bosatt i Köpenhamn, är en uttrycksfullt flyhänt basist. Hett eftertraktad på den internationella jazzscenen, kanske har du hört honom tillsammans med Joey Calderazzo och tenorister som Branford Marsalis, Bernt Rosengren och Daniels bror Tomas Franck.

Jeff "Tain" Watts – trummor

Watts, klassiskt utbildad på Berklee i Boston, har flera gånger röstats fram som världens bästa jazztrummis. Watts är så nära vi kan komma en levande trumslagarlegend! Han har spelat med Alice och Ravi Coltrane, Kenny Garrett, Mike Brecker och i båda bröderna Marsalis respektive kvartetter - för att nämna några. Utöver det har Watts även gett ut ett antal inspelningar med sina egna band.

Relaterad kontakt