Anna Öberg i halvbild

Folkmusikforum med Anna Öberg

Möt dansaren och koreografen Anna Öberg – en gränsöverskridande konstnär som delar med sig av sina metoder och material från sin konstnärliga praktik.

Tid: 26 april kl. 13.30–16.30
Plats: 4416
För vem: Studenter och lärare från alla institutioner på KMH är välkomna! Ingen anmälan behövs.

Anna Öberg är dansare och koreograf, verksam inom den samtida dans- och performancescenen. 2015 tog hon sin masterexamen i koreografi vid Stockholms Konstnärliga Högskola som den första folkdansaren någonsin.

Med sin bakgrund inom svensk folklig dans är Anna en unik röst såväl nationellt som internationellt. Hon är en gränsöverskridande konstnär djupt rotad i traditionen och samtidigt hyllad för sitt innovativa förhållningssätt till genren. I den här rollen är hon en föregångare och verkar ofta som brygga mellan kontexter som annars sällan möts.

”Under Folkmusikforum vill jag dela metoder och material ur min konstnärliga praktik i möte med dem som besöker forumet.” - Anna Öberg

Anna Öberg anlitas också ofta som pedagog inom koreografi och koreografiska processer vid institutioner för scenkonst och dans i och utanför Sverige. Hon är erkänd för sitt inkluderande och generösa sätt att dela material och metoder i gränslandet mellan folkliga och samtida uttryck.

Hon har också återkommande uppdrag som dramaturg och moderator i Sverige och utomlands och har under åren initierat och curerat plattformar för såväl scenkonst, pedagogik och forskning; senast på FLOCK, en ny scenkonstfestival i Falun, i samarbete med Dalateatern och Folkmusikens Hus.

Läs mer om Anna Öberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad kontakt