Erik Rosenius får Rosenborg-Gehrmans stora stipendium

Bassångaren och tidigare KMH-studenten Erik Rosenius. Foto: Martin Hellström.

Bassångaren och tidigare KMH-studenten Erik Rosenius får ett av Sveriges största musikstipendier, Rosenborg-Gehrmans studiestipendium om 150 000 kr.

Erik Rosenius tog examen från Operahögskolan i Stockholm våren 2017 och har sedan 2014 även en kandidatexamen i klassisk sång från Kungl. Musikhögskolan.

Under de senaste åren har han sjungit på Kungliga Operan, Stockholm i operor av Richard Strauss, Johan Ramström, Niklas Brommare och Wolfgang Amadeus Mozart.

Somrarna dessförinnan har han medverkat i olika operauppsättningar på Läckö Slott, Lidköping m.m.

Erik är en frekvent anlitad oratoriesångare och har under de senaste åren mottagit Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium och Kungliga Operans stipendium m.fl.

Erik Rosenius är från och med hösten 2018 anlitad vid International Opera Studio på Staatsoper Unter den Linden, Berlin. Han är även del av Barbara Hannigans samarbete Equilibrium Young Artists.

Musikaliska akademiens stipendiejury skriver:

”Årets mottagare av Rosenborg-Gehrmans studiestipendium är en intelligent interpret med exceptionellt bra röstmaterial. Erik Rosenius har en basröst med stor palett av vackra färger som han utnyttjar på ett konstnärligt medvetet sätt. Han är spontan i sitt uttryck och alltid övertygande i sin tolkning.”