Daniel Berg till final i Progressive Classical Music Award

Daniel Berg, lektor i slagverk på KMH. Foto: Alice Berg.

Daniel Berg, lektor i slagverk vid KMH, är en av sex finalister i Progressive Classical Music Award, en tävling som avgörs i Mannheim i Tyskland 28 september.

Tävlingen startades 2009 av syskonen Marie-Luise och Christopher Dingler från Mannheim, som har framträtt som violinduon Twiolins sedan tolvårsåldern och brinner för att uppmuntra kompositörer att skriva ny musik för violinduo – gärna av genreöverskridande karaktär.

De sex finalisterna valdes ut bland 344 insända bidrag. Alla finalbidrag spelas in av Twiolins och ges ut på CD och kommer också att spelas av duon på turéer under de närmaste tre åren.

Övriga finalister är Viktor Molnár (Ungern), Jürgen Christ (Tyskland), Rainer Bartesch (Tyskland), Piotr Szewczyk (USA) och Edmund Jolliffe (UK).

Daniel Berg är verksam som marimbasolist, kompositör och lärare vid musikhögskolorna i Stockholm, Örebro och Göteborg. Han arbetar ofta nära kompositörer som skriver särskilt för honom och har deltagit i mer än 200 uruppföranden av både soloverk och ensemblemusik för slagverk.

Webbplats för Progressive Classical Music Rewardlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Daniel Bergs hemsidalänk till annan webbplats

Relaterad kontakt