Lovord för Christofer Elghs S.C.U.M.-opera

Tonsättaren Christopher Elgh, adjunkt i harmonilära och kontrapunkt vid KMH, fick lysande recensioner för sin opera "Valerie's Voice", som gavs 18-22 september på Aliasteatern i Stockholm.

Valeries Voice är en lekfull och experimentell opera för en sopran, fyra elgitarrer och elektronik som bygger på Valerie Solanas S.C.U.M-manifest.

Genom sopranen Paulina Pfeiffer färdas åhöraren genom Valeries tankar kring karriär, familjeliv, politik, religion och konst. I dessa rum får vi följa Valeries tankar och visioner om en rörelse som radikalt vill förändra villkoren för såväl kvinnor som män.

Ur recensionerna:

– Den timslånga föreställningen är både uppfriskande och obekväm, men det finns också utrymme för eftertänksamhet och tvekan. Atmosfäriska, drömskt vackra partier att vila i mellan satirens kladdiga infall i en sörja av saft och blodröd lingonsylt. (Johanna Paulsson, DN)

– Den sinnligaste, vimmelkantigaste, mest symbolmättade operaupplevelse jag haft. (Veronica Gustafson, tidskriften Syre)

– En läcker föreställning. (Hanna Höglund, Expressen)

Produktionen är ett samarbete mellan Elgitarrkollektivet Krock och det malmöbaserade operakompianiet Freebird och har tidigare spelats för fullsatta hus i Malmö, Arvika och Halmstad.

Musik: Christofer Elgh
Regi: Helena Röhr
Kostymdesign: Åsa Gjerstad
Ljusdesign: Kicki Renberg

Uppsättningens Facebook-eventlänk till annan webbplats

Relaterad kontakt