KLEZMEZZ – tre dagar med klezmer

22, 24 och 25 oktober står klezmermusiken i centrum genom evenemanget KLEZMEZZ, med konserter, mästarklass, workshops och öppna samtal om den judiska musiktraditionen.

Klezmezz är en klezmerfestival som äger rum i både Stockholm, Malmö och Göteborg. Evenemangen i Stockholm äger huvudsakligen rum på KMH, i samverkan med Svenska klezmerföreningen och Vargkatten Produktion.

De flesta av programpunkterna är öppna för alla studenter och anställda vid KMH: vill du delta aktivt i mästarklassen behöver du göra en särskild anmälan.

Tis 22 oktober

13.00-15.00 Mästarklass med Henrik Chaim Goldschmidt

16.00-17.00 Offentligt samtal: Reparera världen med musik och kultur, med Henrik Chaim Goldschmidt, prorektor Johannes Landgren och Teshome Womdinu, grundare av organisationen Selam.

18.00-20.30 Öppen workshop i klezmer och jiddischsång för proffs och amatörer, med Henrik Chaim Goldschmidt och ledare från Svenska klezmerföreningen

Tor 24 oktober

09.30 Skolkonsert: Balkan Paradise Orchestra och Kizelo Mleko

11.00 The Challenge – samtal och lunch med Ella-Kari Norberg (kulturskolechef Värmdö och vice ordförande i Kulturskolerådet), Lilian Henriksson (musiker och producent Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm), Ronny Lindeborg, lektor musikpedagogik, Akademin för musik, pedagogik och samhälle, KMH
Inbjudna musiker från Kizelo Mleko, Balkan Paradise Orchestra och studenter från KMH. Moderator: Lars Farago.

Fre 25 oktober

16.00 + 18.00 Dansworkshop med Heléne Don Lind

19.30 Konsert med Balkan Paradise Orchestra (Barcelona) och Kizelo Mleko (Stockholm)

Gruppen Kizelo Mleko består till större delen av alumner från KMH.

KLEZMEZZ i KMH:s konsertkalender

Vinjettbild till Klezmezz, klezmerfestivalen 2019.

Relaterad kontakt