Sören Oscarsson fick Årets Musikboj

Musikterapeuten och gästföreläsaren vid KMH Sören Oscarsson, mottagare av Musikbojen 2019. Foto: Petter Hilber.

Sören Oscarsson, mottagare av Musikbojen 2019. Foto: Petter Hilber.

Musikterapeuten, tidigare KMH-studenten och numera gästföreläsaren Sören Oscarsson har av Stiftelsen Musikbojen erhållit utmärkelsen Årets Musikboj.

Utmärkelsen går, som prismotiveringen lyder, till "en pionjär inom den svenska musikterapin, för stor kunskap, erfarenhet, lyhördhet och skicklighet som kliniker".

Sören Oscarsson har gjort betydande insatser för svensk musikterapi som pedagog och handledare under en lång följd av år och vi är många som tagit del av denna rika kunskap.

Han har även etablerat musikterapin inom barn- och ungdomspsykiatrin och genom unikt metodutvecklingsarbete möjliggjort musikterapi för svårt traumatiserade flyktingbarn och familjer.

Han har också publicerat sig och föreläst nationellt och internationellt om sitt arbete.

MusikBojen grundades hösten 2017 och ska verka för att barn och ungdomar får tillgång till musikterapi och ska även ordna musikaktiviteter av diverse slag för att komplettera terapin. Stiftelsen innehar 90-konto och har bland annat fått stöd från stiftelsen Postkodlotteriet och Stockholms Läns Landstings ”Kultur och Hälsa i Vård och Omsorg”.

Medgrundare till stiftelsen MusikBojen är Claire och Per Rosvall, Martin Sandberg (Max Martin), professorn och barnläkaren Dr. Britt Gustafsson, neuropsykologen Ingrid Hagberg-van’t Hooft, advokaten Peder Hammarskiöld, Christina Piehl samt Lena Evrell.

Årets Musikboj överräcktes av stiftelsens ambassadör, operasångaren Loa Falkman, vid en ceremoni i Kungasalen 13 november, som också bland annat bjöd på musik framförd av Hillevi Rasmusson Klingberg (cello) och Matilda Andersson (piano), Idol-deltagarna Astrid Risberg och Kim Lilja, samt Ida & Martin Stenmarck.

Juryn bestod av stiftelsens ordförande Lena Uggla, Ingrid Hammarlund (tidigare lektor i musikterapi vid KMH) och Staffan Scheja, KMH:s rektorsråd med ansvar för externa kontakter.

Priset består av en statyett skapad av konstnären Jacob Döergren, samt en prissumma om 25 000 kronor, skänkt av familjen Johan Piehl.

MusikBojens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterad kontakt