Fira Blåsmusikens dag med KMH

Student som spelar trombon. Foto: Stefan Nilsson

Lördagen den 22 maj är inte vilken lördag som helst – det är Blåsmusikens dag. På Kungl. Musikhögskolan firar vi detta med en konsertdag i blåsmusikens tecken och rektor Helena Wessman modererar ett panelsamtal på ämnet med riksdagsledamöter.

Rektor i panelsamtal med riksdagsledamöter

Hur mycket är en utveckling av blåsmusiken värd? Hur får vi kommunerna att satsa mer på kulturskolan?

Hör Christer Nylander (L), ordförande för kulturutskottet, Gunilla Svantorp (S), ordförande för utbildningsutskottet, Sofia Westergren (M), ledamot i finansutskottet och Helena Wessman, rektor vid KMH i ett livesänt samtal om behovet av nationell samordning av blåsmusiken.

När: Lördag 22/5 kl. 12.30
Var: Musikaliska, livesänt Länk till annan webbplats.

Konsertdag live från KMH

Kommande Komponister i samarbete med Blåsarsymfonikerna, en examenskonsert i klarinett och till sist en konsert med KMH Serenadensemble. På KMH firar vi Blåsmusikens dag med tre spännande konserter.

Blåsmusikens dag mobiliserar hela Sveriges samlade blåsarkraft. Med fantasi och engagemang vill vi visa styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nuvarande och framtida musikliv. Med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga!

Dagen har upprättats på nationell nivå för att synliggöra, ena, och utveckla ett rikare blåsmusikliv. Den riktar sig till alla som spelar blåsmusik; barn, unga, amatörer och professionella i alla genrer och ensembleformer inom blåsmusiken.

Under blåsmusikens dag samlas blåsmusiker i hela Sverige och visar vilken viktig roll blåsmusiken fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv.

När: Lördag 22/5 kl. 14.00-21.00
Var: KMH.se