Foto: Mira Åkerman

Uppskattade konserter för barn

Varje år genomför studenterna på kursen Scenisk gestaltning, på institutionen för klassisk musik, konserter för barn. Studenterna levandegör olika musikstycken i föreställningar där de spelar och visar upp sina instrument. Rolf Christiansson är lärare på kursen och han fokuserar på att studenterna ska göra en bra show anpassat för barn.

I vanliga fall bjuder KMH in elever så att de får delta på konserter i våra lokaler. På grund av smittspridningen var det ett annat upplägg på konserterna i år då de hölls via Zoom.

- Det blir förstås inte en kommunikation som är i närheten av att ses i samma rum, men roligt att studenterna hittade ”igenom” kameran till barnen. Dessa konserter och själva grupparbetet gör något med lekfullheten och frimodigheten i musicerandet. Det är också ett bra tillfälle att öva sig i kommunikation utan instrument, det vill säga muntlig interaktion med publiken, förklarar Rolf Christiansson, lärare på kursen.

Torsdagen den 13 januari genomfördes konserterna live via Zoom för särskoleklasser på Myrängsskolan i Täby. KMH:s studenter fokuserade på att spela och presentera sina instrument. Benjamin Ek, tidigare student på KMH, är musiklärare på Myrängsskolan:

- Konserterna passade bra för mina elever. KMH:s studenter hade en utstrålning och musikalitet som nådde hela vägen fram till klassrummet. Våra elever tyckte det var kul att höra alla instrument och skulle gärna vara med på fler konserter! berättade Benjamin Ek efter konserten.

Fotot är från tidigare konsert för barn i Svarta lådan.