Vinjettbild från Tekniska museet, med två barn i en visuellt specifik miljö med många reflektioner och färger.

Delta i spännande projekt med Tekniska Museet

OPEN CALL - Du som inte har ett skolprojekt till specialveckan kan nu anmäla dig till ett nytt samarbetsprojekt med studenter på KMH och Tekniska Museet.

När: 19 april-24 april

Var: KMH/Tekniska Museet

Intresseanmälan: Lämna en intresseanmälan därefter ges besked om deltagande.

Du som inte har ett skolprojekt under specialveckan v. 16 har nu möjlighet att anmäla dig till ett intensivprojekt där du tillsammans med KMH-studenter från andra institutioner och inriktningar skapar musik utifrån ett tema. Temat är satt tillsammans med den externa part som är värd för projektet, i vår samarbetar vi med Tekniska Museet. Vi inbjuds att tolka den svenska teknikutvecklingen, från industrialisering till digitalisering, ett tema Tekniska Museet sätter i ljuset inför deras jubileumsår och utställning 2024.

Detta är ett pilotprojekt som kommer att hållas under KMH:s ordinarie intensivvecka v.16 då många av våra studenter har frihet att jobba med egna projekt. Projektet inleds med en uppstart på KMH där ni vi arbetar med gruppsammansättning och en workshop i musikalisk gestaltning. Därefter kommer deltagarna att forma mindre grupper som får tid att lära känna varandra och testa musikaliska idéer under eftermiddagen. På onsdagen möts vi på Tekniska Museet där vi får en introduktion till temat, rundvandring i utställningarna och tid för grupparbete. Gruppen samarbetar med att ta fram en konkret musikalisk idé som kommer att presenteras på Tekniska Museet i slutet av veckan, under Kulturnatten. Detta är en spännande möjlighet för dig som är intresserad av att utmana ditt eget konstnärliga utövande tillsammans med andra studenter från KMH i en ny miljö.

Viktiga datum

  • Tisdag 19 april – Projektstart på KMH
  • Onsdag 20 april – Introduktion på Tekniska Museet
  • Torsdag 21 april – Idéutveckling och repetition KMH/Tekniska Museet
  • Fredag 22 april – Repetitionsdag, avslutas med genrep på Teknisk Museet
  • Lördag 23 april – Projektredovisning/konsert på Tekniska Museet, med i programmet för Kulturnatten

Vi hoppas alla som är intresserade kan vara med, om det blir ett stort söktryck kommer vi ta hänsyn till att det ska vara blandade grupper med studenter från olika program och inriktningar på KMH och använda lottning som metod för urvalet.

Projektet finansieras av Stockholm School of Entreprenuership Länk till annan webbplats. (SSES)

Relaterad kontakt