Terminen inleddes med fullsatt publik

Ännu en generation av framtidens musiker, musikskapare och musiklärare anländer till vår musikhögskola. Vi välkomnar 250 nya studenter som nu har börjat sin utbildning och har massor av kreativa sessioner, inspirerande lektioner och musikskapande framför sig.

Under introduktionsveckan bjöd lärare från institutionen för jazz på en konsert. Inför en nästintill fullsatt konsertlokal med kandidat- och masterstudenter framförde lärarna nyskapad musik av Håkan Goohde, lektor i elgitarr.

– Det var härligt att inleda terminen tillsammans med alla fantastiska kollegor och att få spela tillsammans. Just den här lärarkonserten var också lite speciell eftersom nästan hela kollegiet var med och framförde musiken som ett enda stort kollektiv, säger Håkan Goohde. Det var dessutom väldigt roligt att så många av våra nya och gamla studenter var där och lyssnade.

– Jag är som alltid förväntansfull inför den kommande terminen och att möta den bubblande gryta av kreativitet som våra studenter utgör, avslutar Håkan Goohde.

Den 5 september är det lärarna från institutionen för folkmusiks tur att bjuda spel, sång och dans, både solo och i spännande konstellationer. Ett fint avstamp inför det musikaliska äventyr vi har att vänta oss.

Se kommande konserter och evenemang