Noter från Maria Timoshenko-Nilssons forskning.

Välkommen till KMH X-day 19 november!

KMH X-day är en mötesplats för framtida och gränsöverskridande samarbeten. På KMH finns flera olika möjligheter för dig som student att samarbeta med externa parter eller andra studenter och forskare.

På KMH X-day kan du få inspiration och nya idéer, samt möjlighet att skapa kontakt med framtida arbetsgivare och samarbetspartners som är intresserade av att utforska samma områden som du.

KMH arbetar aktivt med att bygga upp ett nätverk av företag och organisationer, såväl större aktörer som mindre innovationsbolag samt kultur/musik-institutioner - inom vilka du kan förverkliga din idé. Några av dem är på plats under X-day.

Här kan du läsa om fler av de externa parter som vill samarbete med studenter på KMH

Välkommen till en mötesplats där vi utforskar nya möjligheter och utbyter erfarenheter! Det krävs ingen föranmälan men det är ett begränsat antal platser.

Program för X-day 19 november kl 10-11.30

Välkommen! Introduktion till dagen

Moderator: Hans Lindetorp. adjunkt musik- och medieproduktion, KMH

Konstnärliga exjobb och interdisciplinära samarbeten på KMH

Emilie Lidgard, samverkansledare

Konstnärliga exjobb är en metod för samarbeten mellan externa parter och masterstudenter på KMH. Vi berättar om möjligheter och konkreta verktyg för dig som vill samarbeta inom ramen för ditt självständiga arbete på masternivå. Du får också höra om andra samarbetsmetoder med externa parter för studenter, forskare och doktorander på KMH.

Tekniska Museet - Att skapa upplevelser med ljud och musik

Jesper Wallerborg, Tech lead

Jesper Wallerborg berättar om Tekniska Museet som en plats som ger möjlighet att utforska hur utställningar och innehåll kan förmedlas, förstärkas och förvandlas när ljud och musik blir en del av upplevelsen. Tekniska Museet söker samarbeten inom områden som rör sig i skärningen konst, kultur och teknik, vetenskap. Just nu är samarbeten särskilt kopplade till Wisdome Stockholm, ett visualiseringscenter där det finns möjlighet att skapa omslutande audiovisuella verk.

The Cell, en ny life science scen där konst möter vetenskap

Samira Bouabana, Verksamhetsledare

The Cell är Tekniska museets nya filial i Hagastaden. Här blir vetenskap levande och begriplig genom utställningar, konst, upplevelser och samtal. Tillsammans med KMH vill The Cell utforska hur utställningar och innehåll kan förvandlas när ljud och musik blir en del av upplevelsen. Det första året fokuserar vi på temat existens, där konst, kultur och humaniora belyser och problematiserar naturvetenskaplig och teknisk forskning. The Cell utmanar tankesätt, väcker frågor och vrider och vänder på svar.

Studentpresentation

Louisa Palmi Danielsson, masterstudent i elektroakustisk komposition, KMH

House of ELIAS - Adaptiv musik för en adaptiv värld

Kristofer Eng. CEO, Composer

Företaget House of Elias jobbar främst med adaptiv musik och ljuddesign till spelprojekt. Detta görs med den egenutvecklade mjukvaran Elias som har använts i ett 70-tal spelprojekt genom åren. Det senaste året har House of ELIAS även jobbat i bilindustrin och Eurovision. Många områden har ett stort behov av adaptiv musik idag och det ger möjlighet att vara innovativ. Vad kan hända med mjukvaran från House of ELIAS i händerna på studenter på KMH?

Interaktion och upplevelse med Västmanlandsmusiken

Jan-Erik Sahlberg, Direktör

Västmanlandsmusiken driver Västerås Sinfonietta, Västerås konserthus och regional musik och dans i Västmanland. Där finns intresse av att samarbeta kring nya idéer och utforskande projekt inom ljud och musik. Det kan handla om rummet, formen och innehållet. Hur kan till exempel orkesterformen utvecklas? På vilka sätt kan möten mellan teknik och musik ske där det ges plats åt båda områdena?

Studentpresentation

Júlia Mariann Deák, masterstudent i klassisk musik, flöjt

ShareMusic & Performing Arts - Tvärkonstnärlig samverkan för inkludering

Sophia Alexandersson, Verksamhetschef och konstnärlig ledare på ShareMusic & Performing Art

Samverkansmöjligheter med ShareMusic & Performing Arts innefattar bland annat musikteknologi som verktyg för inkludering, tvärkonstnärliga processer där musikteknologi ingår, utveckling och beforskning av vår Remote Performance Platform samt kommunikation och samskapande i traditionellt och icke traditionellt musikutövande.

11.30 Tack för idag!

 

 

Relaterad kontakt