Tillbaka till sökning

Julia Kretz-Larsson

Adjunkt viola på Inst. för Klassisk musik

Om mig

Jag är född i Berlin och var en av professor Marianne Boettchers elever och studerade sedan för professor Thomas Brandis på Universität der Künste Berlin och för min pappa Josef Suk i Prag.

Jag är konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester och även medlem i kammarmusikensemblen Spectrum Concerts Berlin, som har sin egen konsertserie i Berliner Philharmonie.

Med Julius Stern Pianotrio har jag vunnit ett antal priser vid tävlingar, såväl vid internationella kammarmusiktävlingen Premio Vittorio Gui i Florens som vid Felix Mendelssohn-Bartholdy-tävlingen i Berlin, samt vid den internationella kammarmusiktävlingen Trio di Trieste i Trieste.

Jag har regelbundet spelat kammarmusikkonserter med bl.a. Janine Jansen, Julian Rachlin, Isabelle Faust, Baiba Skride, Cecilia Zilliacus, Torleif Thedéen, Martin Fröst, Lawrence Power, Mischa Maisky och Roland Pöntinen. Jag har framträtt på många festivaler, så som Salzburger Festspiele och Schleswig-Holstein Musik Festival, och spelat in kammarmusik på bland annat BIS, NAXOS och Harmonia Mundi. År 2006 blev jag medlem i Lucerns festivalorkester, ledd av Claudio Abbado, och sedan 2008 är jag medlem i Mahler Chamber Orchestra.