New Sound Made drar igång

NSM är KMH:s jazzstudenters egna festival och arrangeras av studenterna själva. Denna gång är festivalen flyttad från maj till september och i en komprimerad version livesänds 15 akter under tre kvällar med start torsdag 10 september.

Sedan 2005 har jazzstudenterna på KMH fyllt scenerna på New Sound Made med ny musik. Kreativiteten flödar av jazz, experiment, pop, soul och R&B.

I år det annorlunda eftersom det bara tillåts begränsad publik. Istället har studenterna jobbat hårt för att arrangera livesändningar av samtliga konserter som går att följa på Youtube.

Ella Cronberg och Evelina Arvidsson Eklind säger:

- Det är såklart tråkigt att inte kunna ha festivalen på plats som det brukar vara, men det känns bra att vi trots omständigheterna genomför festivalen på bästa möjliga sätt! Det har blivit en mycket kreativ och lärorik process och det känns roligt att det äntligen är dags att få se resultatet!

Bengt Strokirk är projektsamordnare på SAM och med 20 år som VD för jazzklubb Fasching är konsertarrangemang inget nytt. Men en helt digital festival har krävt en omställning:

- Jag är mycket imponerad av våra studenter som så snabbt kan ställa om och leverera under andra förutsättningar. Det är speciellt att inte kunna ha fullt med människor på plats under festivalen men istället får många fler chansen att höra de här fantastiskt kreativa musikerna, som kommer stå på jazzscener överallt i framtiden.

Med start torsdag 10 september kl 18, kan du höra framtidens jazzstjärnor leverera Sveriges mest originella jazzfestival, på valfri skärm nära dig.

Se New Sound Made på kmh.se/konserterlänk till annan webbplats eller Youtubelänk till annan webbplats.