Uppdateringar och backup

När du uppdaterar datorn så blir den snabbare och bättre. Uppdatera gärna så fort du får påminnelse på skärmen. Code 42 är KMH:s backup-system och finns på alla datorer som är personkopplade och tillhör KMH. 

Säkerhetsuppdateringar

När en viktig säkerhetsuppdatering finns tillgänglig så kommer du få en påminnelse på skärmen att uppdatera, den ser ut så här:

meddelande att säkerhetsuppdatera datorn

Du har då möjlighet att göra installationen direkt eller vänta till ett senare tillfälle då påminnelsen kommer att visas igen. Väntar du för länge med att uppdatera kommer de köade uppdateringarna bli fler och fler och då kommer det att ta längre tid att installera. Risken för att något går fel ökar också.

Det går att vänta med uppdateringen fram till dess att en deadline för uppdateringen passeras, men efter deadline kommer påminnelsefönstret inte gå att stänga ner innan uppdateringen installerats.

Uppdatera för snabbare, bättre och säkrare dator

Det kommer kontinuerligt uppdateringar till operativsystem från Apple, samt uppdateringar till alla olika program. Dessutom innehåller uppdateringarna fixar och förbättringar av diverse säkerhetshål. Det är viktigt att dessa säkerhetshål åtgärdas för att myndigheten KMH ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet utan att råka ut för små eller stora haverier orsakade av till exempel hackerangrepp eller virus.

I samband med omstart rensas också arbetsminnet och tillfälliga filer tas bort från hårddisken, och datorn kommer kännas snabbare att arbeta med.

Backup för din KMH-dator, Code42

Code 42 är KMH:s backup-system och finns på alla datorer som är personkopplade och tillhör KMH. Programmet kollar efter ändringar i filer på din dator var 15e minut eller när du själv väljer "Kör säkerhetskopiering nu" och gör en backup därefter.

Observera att internetanslutning krävs för att backupen ska köras. Är du utan uppkoppling en tid så fortsätter backupen där den slutade när du återfår internetuppkoppling.

Kolla efter den gröna checkboxen – det betyder att din backup är färdig!

Relaterad kontakt