Telefoni

KMH har sedan 9 november 2021 ett nytt telefonisystem och ett nytt växelnummer.

Växelnummer: 08 - 572 10 000

App med kontaktuppgifter till alla KMH-anställda

Som stöd när du ska ringa och för hänvisning av din telefon med mera har du tillgång till två olika verktyg, en app för mobilen och en inloggning till ”Min sida” för datorn.

Mobilapp
I din tjänstemobil har du tillgång till appen "Tele2 växel". Där du kan se nummer till alla KMH-anställda som har tjänstetelefon. Appen är automatiskt tillgänglig på din mobil. Första gången du använder den behöver du aktivera den. Sök i mobilen efter "Tele2 Växel" så får du instruktion om aktivering.

Min sida på Tele2:s webbplats
Du har även tillgång till ”Min sida” på Tele2:s webbplats. Ett välkomstmail via e-post har skickats till dig med instruktioner om hur du får tillgång till tjänsten.

E-learningutbildning

En e-learningutbildning finns tillgänglig som du kan genomföra när det passar dig. Information om utbildningen och hur du når den har skickats ut via mejl 4/11.

Utbildningen innehåller korta avsnitt om olika funktioner, till exempel hur du i mobilappen ställer in hänvisningar.

När du har genomgått utbildningen första gången har du tillgång till den i ytterligare tre månader om du vill gå tillbaka och repetera hur du gör vissa moment.

Kalenderkoppling

Din Outlook-kalender kommer att vara kopplad till det nya telefonisystemet.

Det innebär att om det finns ett möte inlagt på den aktuella tiden som samtal inkommer, kommer din anknytning visa att du är upptagen.

  • Kollegor kan se i appen att du är upptagen men ser inte rubriken på din kalenderbokning såsom den ser ut i Outlook, utan de ser bara någon av de tillgängliga telefonhänvisningarna (upptagen, lunch, möte, gått för dagen eller semester).
  • Hänvisningen avaktiveras automatiskt när bokningen är slut.
  • Om du inte vill att din kalenderbokning från Outlook ska skapa hänvisning i appen så kan du markera bokningen som "Privat" eller visa som "Ledig", då kan man fortfarande nå dig på telefon. Du kan också skriva ## i ämnesraden på kalenderbokningen.

OBS! Microsoft Outlook är KMH:s standardverktyg för e-post och kalendrar. Apples iMail resp. iCal kommer inte fungera.

Det här behöver du tänka på

Röstbrevlåda
Din nuvarande röstbrevlåda kommer att försvinna i samband med övergången till det nya systemet. Du behöver därför hantera eventuella sparade meddelanden. Du behöver också läsa in ett nytt meddelande.

För att läsa av röstmeddelanden eller lägga in eget hänvisningsmeddelande ringer du röstbrevlådan på nummer 222. Ett meddelande kommer även att komma som ett e-postmeddelande.

Uppdatera din mejlsignatur
Din mejlsignatur i Outlook behöver uppdateras med ditt nya nummer och ny version av KMH:s logga.
Guide för att ändra din mejlsignatur

Nya word-mallar
Använd inte gamla word-mallar! Nya mallar med rätt telefonnummer finns i word under ”nytt från mall”.

Informera dina externa kontakter
Meddela externa kontakter om nytt växelnummer/anknytning redan nu. Du kan till exempel skriva så här:

Hej!
Kungl. Musikhögskolan byter telefonnummer och jag också. Från och med den 10 november har jag ett nytt fast jobbnummer som är 08-572 10 XXX. Mitt mobilnummer är detsamma som förut. Vi hörs!

Ändra telefonnummer på material
Ändra telefonnummer på eget material där det behövs.

Hänvisning av gamla nummer

Gamla växelnumret
KMH:s nuvarande växelnummer upphör att gälla i samband med driftsättning av det nya telefonisystemet. En hänvisning kommer att finnas fram till sista februari 2022 med information om att KMH bytt telefonnummer och det nya växelnumret.

Om det nya telefonisystemet

Det nya telefonisystemet innebär att vi inte längre kommer tillhöra Stockholms universitets växel och telefonisystem, utan ha en egen växel som köps in som en tjänst. Telefonoperatör blir Tele2. Den nya växeln kommer vara bemannad med fysiska personer som talar svenska.

Nya funktionsnummer

IT helpdesk: 08-572 10 600

Internservice mobil: 08-572 10 801

Bibliotek: 08-572 10 965

Edsbergs slott: 08-572 10 200

KMS: 08-572 10 800

Press: 08-572 10 500

Har du frågor kontakta helpdesk@kmh.se.

Relaterad kontakt