Vanliga IT-frågor

Här du kan få svar på de vanligaste frågorna i FAQ/Vanliga frågor.

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att mejla helpdesk@kmh.se.

Glömt lösenord

Du kan byta ditt lösenord via inloggningsfönstret till office.com Länk till annan webbplats. eller på passwordreset.microsoftonline.com Länk till annan webbplats..

Byta lösenord

När du är inloggad på office.com Länk till annan webbplats. kan du byta lösenord under "Mitt konto".

Har en KMH-ägd dator kan du byta lösenord när du är på KMH genom att gå in under inställningar under ”Äpplet-symbolen” längst upp till vänster på skärmen och välja ”systeminställningar” och välja ”lösenord”.

Hur ansluter jag till WiFi (Eduroam)?

Gå in på WiFi-inställningarna på din mobil eller dator, tryck på "Eduroam" i listan och ange sedan ditt KMH-inlogg (KMH-mejl + lösenord).

Om anslutningen misslyckas så ska du i första hand kolla att du skrivit in rätt uppgifter (KMH-mail + lösenord).
Glömt lösenord?

Om du inte kan ansluta trots rätt uppgifter så kan du behöva ladda ned en anslutningsprofil till din dator eller mobil. OBS! Gör inte detta om du inte måste, försök att ansluta med ditt KMH-inlogg i första hand. Om profilen inte behövs för din enhet så kan det tvärtom hindra anslutningen mer än att hjälpa den, detta steg gäller främst äldre iPhone-modeller och vissa Android-telefoner eller PC.

Hur ansluter jag till Sibelius notprogram?

Anställd med KMH-dator
Sibelius laddar du ned själv via Self Service på din KMH-dator. Du måste vara uppkopplad till KMH’s nätverk för att hämta ut en Sibeliuslicens, så se till att du är uppkopplad innan du öppnar programmet. Om du är på plats på KMH så är du automatiskt ansluten till nätverket.

Om du jobbar hemifrån eller från en annan plats behöver du ansluta till VPN Cisco AnyConnect för att hämta ut en licens.

Personal utan KMH-dator (privat dator)
Kontakta din chef för att få tillgång till en självstående licens för Sibelius, beställs via helpdesk@kmh.se.

Studenter
Studenter har endast tillgång till Sibelius på skolans delade datorer, i datorsalar och studios. Om du har problem med datorerna, kontakta helpdesk@kmh.se.

Jag har nätverksuppkoppling mot KMH men fortfarande ingen Sibelius-licens?

Då kan det vara att konfigurationen för licensservern har hoppat ur. För att åtgärda detta så behöver IT ominstallera Sibelius och konfigurationen för att det ska funka igen. Det går att lösa tillfälligt med att fylla i serveradressen på alternativet "specify license server" och ange "license01.kmh.se" i fältet (utan citationstecken). Detta är dock något som kan hoppa ur igen så vi rekommenderar att du kommer in med datorn till IT supporten för en ominstallation av programmet för att det ska fungera felfritt.

Hur får jag behörighet till en funktionsbrevlåda (delad epostlåda)?

En funktionsbrevlåda är inte knuten till en särskild person utan till en avdelning, en enhet eller en funktion, exempelvis registrator@kmh.se eller antagning@kmh.se.

För att få behörighet till en funktionsbrevlåda så mejlar du till helpdesk@kmh.se. IT kontaktar då den som är administratör för adressen, den personen måste godkänna din förfrågan.

När du fått tillgång till epostadressen kommer den synas i din Outlook på vänster sida.

Relaterad kontakt