Person med klaviatur och dator ansluten till Aloha.

Elk Audio

Elks mål är att förbättra hur musiker och deras publik interagerar genom musik. Huvudprodukten är Elk Audio OS, ett banbrytande operativsystem för digitala musikinstrument. Med Elk Audio OS som grund har vi skapat Aloha, ett system som gör det möjligt för musiker på olika platser att spela live över internet, med lägsta möjliga fördröjning.

Med Aloha kan du spela in, strömma och dela live-improvisation med musiker 100 km från varandra. Elk har också pågående forskningssamarbete med KMH.

Aloha by Elk Länk till annan webbplats.

Elk består av motiverade musikentusiaster med erfarenhet inom olika områden. Företaget har tilldelats flera utmärkelser, bland annat Bästa nya tekniken på NAMM 2019 och Bästa musik-startup på MIDEM 2016. Företaget är välfinansierat och har ett stort kontor i centrala Stockholm.

Elk svarar

Varför vill Elk samarbeta med en student från KMH?

Vi är intresserade av hur musikerstudenter kan använda systemet i sin konstnärliga utveckling. Vi är alltså inte ute efter att studenten arbetar tekniskt med systemet.

Varför göra sitt exjobb tillsammans med er?

Vi lånar ut utrustningen och ger dig den tekniska support du behöver för att använda tekniken. Du får tillgång till en banbrytande teknologi som i skrivande stund finns tillgänglig för väldigt få musiker i världen, under en tid då det många saknar allra mest är att kunna spela musik ihop på distans.

Vad förväntar sig Elk av studenten?

Du har spännande idéer om hur man kan använda vår teknik i konstnärlig praktik. Du arbetar självständigt med ditt projekt, och har en kontaktperson på Elk för bolla idéer med och för att få hjälp med tekniska frågor.

Finns det områden Elk är särskilt intresserade av att utforska?

  • Att använda Alohas förmåga att möjliggöra live-samarbete mellan musiker som inte kan träffas.
  • Att live spela ett MIDI-aktiverat instrument som du normalt inte har fysisk tillgång till.

Relaterad kontakt