Elk LIVE

Med Elk LIVE kan man spela musik tillsammans över internet från olika platser. Det innebär att du som musiker inte längre behöver ta ditt instrument över axeln och ta dig till en replokal för att spela tillsammans. Istället kopplar du upp dig lika snabbt och enkelt som ett Zoom samtal och spelar med andra musiker runt om i hela landet och till och med utomlands, precis som om ni var i samma rum.

Med Elk LIVE kan upp till 5 musiker koppla upp sig och spela tillsammans med minimal latency på upp till 1500-2000 km. Elk LIVE används dagligen av så väl amatörer som professionella musiker runt om i världen. Några av dem är San Franciscos Operashus, Foreginer, Ikiz Cabin Crew och Garmarna.

Elk består av en brokig samling musikentusiaster med erfarenhet inom en rad olika områden. Företaget har tilldelats flera utmärkelser för sin kärnteknologi, Elk Audio OS, bland annat Bästa nya tekniken på NAMM 2019 och nominerats till South by South West’s innovationspris i Austin 2021 för Elk LIVE.

Elk har sitt kontor vid Jarlaplan i Stockholm inte långt ifrån KMH. Välkommen dit!

Elk svarar

Varför vill Elk samarbeta med en student från KMH?

Vi är intresserade av hur musikerstudenter kan använda Elk LIVE i sin konstnärliga utveckling. Vi är alltså inte ute efter att studenten arbetar tekniskt med systemet.

Varför göra sitt exjobb tillsammans med er?

Vi lånar ut utrustningen och ger dig den tekniska support du behöver för att använda tekniken. Du får tillgång till en banbrytande teknologi och inblick i hur vi planerar att utveckla systemet framöver.

Vad förväntar sig Elk av studenten?

Du har spännande idéer om hur man kan använda vår teknik i konstnärlig praktik. Du arbetar självständigt med ditt projekt, och har en kontaktperson på Elk för att bolla idéer med och för att få hjälp med tekniska frågor.

Finns det områden Elk är särskilt intresserade av att utforska?

Hur Elk LIVE möjliggör live-samarbete mellan musiker som inte kan träffas. För att repa, improvisera och skriva musik tillsammans.

Relaterad kontakt