Classicalive Music Festival 2018

Kammarmusikfestival med studenter från klassiska institutionen, 1-4 februari 2018 på Kungl. Musikhögskolan.

Classicalive Music Festival är en av Sveriges största kammarmusikfestivaler! Här får du höra kända och okända pärlor ur den klassiska kammarmusikrepertoaren framförda av morgondagens musiker. Festivalen, som tidigare hette Kom & Hör, äger rum 1 - 4 februari på Kungl. Musikhögskolan.

“Kammarmusik” kallas musik för mindre ensembler där varje musiker förfogar över en individuell stämma - till skillnad från i en orkester, där många av stämmorna är tänkta att spelas av flera musiker samtidigt. Traditionellt var kammarmusiken skriven för att spelas i ett större rum i någons hem, som en sällskapsaktivitet för goda vänner. Det var först mot slutet av 1800-talet som denna intima musik började lyftas fram på de stora scenerna.

Kammarmusikrepertoaren har berikats av de allra största kompositörerna och rymmer musik och uttryck från hela det känslomässiga spektrumet. På ett unikt sätt får musikernas individuella personligheter utrymme att lysa fram, samtidigt som musikerna tillsammans formar en helhet som är mer än summan av dess delar.

Så kom, lyssna, och njut, och dela dessa intima musikaliska upplever med oss medan vi gör det vi brinner allra mest för - spelar musiken vi älskar.

Biljetter till konserterna bokas nedan.

 

Här är hela programmet i pdf-format.

Program torsdag 1 februari

Program fredag 2 februari

Program lördag 3 februari

Program söndag 4 februari