KMH testar Aloha by Elk

Aloha by Elk

KMH deltar i ett Vinnova-finansierat projekt där man utvecklar banbrytande teknologi inom ljudöverföring. Med den här teknologin ska du kunna spela tillsammans med personer på distans utan fördröjning. Resultatet av projektet kan komma att bli revolutionerande för distansundervisning.

När Coronapandemin slog till behövde KMH snabbt ställa om till digital undervisning och då blev behovet tydligt – dagens digitala verktyg för online-möten och undervisning går inte att använda för ensemblespel eller en-till-en undervisning där student och lärare ska kunna spela tillsammans och interagera med varandra utan fördröjning.

Innovationsmyndigheten Vinnova utlyste tidigt under pandemin medel för ”Innovationer i krisens spår”. Elk Audio utvecklar en teknik för att musiker ska kunna spela med varandra på distans utan fördröjning. De ansökte om Vinnovamedel, men behövde en partner med ett tydligt behov av tekniken – och det blev KMH.

Tidplan för projektet:

Fas 1: tester med projektgruppen på KMH. Där ingår Folk Song Lab samt två lärare, varav en i riskgrupp och en på distans.

Fas 2: I slutet av oktober 2020 lanserar Elk Audio en ny hårdvara som projektgruppen ska få testa. Det är en betaversion med uppdaterat gränssnitt och videochat. Mot slutet av året kommer det bli bredare testning där lärare och studenter bjuds in att testa och bidra med respons till utvecklarna. Redan nu kan du anmäla intresse att delta. Maila emilie.lidgard@kmh.se

Fas 3 slutet Q2 2021: Projektet avslutas och rapporteras, eventuella forskningsresultat presenteras och produkten planeras att lanseras kommersiellt.

Aloha by Elk app

Relaterad kontakt