Akademifestivalen Stockholm på KMH

Upplev unga musiker och professorer från hela Europa. Musiker på Akademifestivalen är på KMH för att delta i kursen European Master Classes som besöks av inte mindre än 250 musiker från 26 länder.

European Master Classes har i 17 år välkomnat över  7 000 musiker totalt från hela världen.
Detta är världsunikt vilket medfört att en stor del av dagens mest kända musiker på ett eller annat sätt varit i kontakt med svenskt musikliv.
För er som besökt oss tidigare så vet man att man ofta vid våra konserter får uppleva otroliga begåvningar som man förstår är den nya generationen stora stjärnor.
De mycket eftersökta internationella och nationella professorerna som leder master classes under veckan kommer också ibland att framträda på konserterna.

Under veckan kommer vi ha 6 kammarmusikkonserter och 2 orkesterkonserter. Totalt räknar vi med att ca 30 olika ensembler framträder i allt från tex  pianokvartetter, blåsarensembler och slagverksgrupper.
Schuberts femte symfoni och Mozarts 40e också på programmet under dirigenten Johannes Gustavssons ledning.
Festivalens repertoar bottnar i den mest älskade och klassiska repertoaren men också en del mer nutida musik finns med i programmet.

Fri entré 

Alla konserter under Akademifestivalen har fri entré men alla måste boka sin fribiljett för att kunna bli insläppta i lokalen.
Det är ofta så att våra konserter kan bli fullbokade så se till att vara ute i god tid.

Akademifestivalen Stockholm arrangeras i samverkan med Kammarmusikens vänner.

Programme Thursday 11 August

Programme Friday 12 August

Programme Saturday 13 August