Alexander Falkebring, Piano

The event has taken place

Examenskonsert, kandidat jazz

Alexander Falkebring var i sin barndom ofta fylld av starka känslor och energi vilket resulterade i ett, för en tioåring, självklart byte från klassisk pianist till trumslagare. Med tiden introducerades han till andra typer av slagverksinstrument, främst marimba, och möjligheten att kombinera melodi med rytm öppnade upp för en ny musikalisk bana. Särskilt fick han upp ögonen för komplicerade rytmer och udda taktarter, något som följt med som en röd tråd genom hans musikaliska utveckling och som kommit att prägla hans egenkomponerade musik idag. 
När han introducerades till och fängslades av jazzens värld fattade han beslutet att återuppta rollen som pianist. Det var inte helt och hållet en enkel omställning, men det var ett val som kom att skapa plats för en blomstrande kreativitet som även ledde vidare till komponerandet av egen musik; musik starkt influerat av musiker som Shai Maestro och Tigran Hamasyan; musik som nu kommer att framföras på Falkebrings examenskonsert 

”Fixed Dots” är å ena sidan drömsk och känslosam, å andra sidan en rytmisk explosion. Musiken växlar mellan svängiga stormar och vackra melodier, men något som är konstant är det där utforskandet som varit så centralt i framväxten av Falkebrings musikaliska identitet.

Piano: Alexander Falkebring

Trummor: Markus Isberg

Bas: Anton Berndts

Trumpet: Benjamin Löfgren

Upcoming events and concerts

 • Skiftningar

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Ett musikaliskt kalejdoskop med uruppförande av Kauppi, verk för viola…

 • Lunckonsert med KMH:s hornklass

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Kungl. Musikhögskolans hornister bjuder på pärlor från repertoaren til…

 • Marcin Tjernbäck, piano

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Examenskonsert, kandidat klassisk musik.

 • Libravoice Live

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Elever Järvafältet möter studenter från KMH i en sprakande årligt åter…

All concerts and events Subscribe to concert info