Ali Shaker & Feras Charestan

The event has taken place
 • Fully booked!

Varmt välkommen till Folkmusikmåndag – en konsertserie med Folkmusikinstitutionens studenter och alumner.

Denna måndag möter vi Ali Shaker – alumn från KMH som studerat utomskandinavisk folkmusik/utomeuropeisk konstmusik och som kommer ge oss en konsert fylld av orientalisk, kurdisk och svensk folk musik. Med sig som gäst har Ali bjudit in quanonspelaren Feras Charestan – även han alumn från KMH.

Ali Shaker är en kurdisk Tembur / Sazmusiker. Han föddes i staden Al-Hassakeh i den syriska delen av Kurdistan. Ali är välkänd bland de flesta aktiva musiker i Mellanöstern och Europa där han har deltagit i många konserter med orkester och festivaler. Känd för sitt skickliga spelsätt på saz och sin mångsidighet har han släppt två album och arbetar för närvarande med att arrangera och spela musik för världsstjärnor.

Feras Charestan är från staden Al-Hassakeh, i nordöstra Syrien, och studerade qānun vid High Institute of Music i Damaskus. Han har uppträtt som qānunsolist med symfoniorkestrar och har varit medlem i såväl populära band som samtida musikensembler som skapar ny musik med rötter i traditioner från Mellanöstern. Feras Charestan bor för närvarande i Stockholm, Sverige.

Upcoming events and concerts

 • Höstvindar friska

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Examinerande konsert med sångklassen.

 • Light & Darkness

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Arméns musikkår spelar musik av Sir Malcolm Arnold.

 • Penderecki, Bach och Schumann

  - Edsberg manor

  Lunchkonsert på Edsbergs Slott.

 • Livgardets Dragonmusikkår

  - Kungasalen, The Royal Hall

  Livgardets Dragonmusikkår möter hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson i …

All concerts and events Subscribe to concert info