Anton Toorell och flera

The event has taken place

Examenskonsert mm

Anton Toorell - Examenskonsert
”Transience” är ett urval av verk framförda på akustiska gitarrer och elektronik.   

Anton Toorell har under sin masterutbildning inom elektroakustisk komposition utforskat olika sätt att expandera den akustiska gitarren genom komposition, improvisation, speltekniker och elektronisk processering. Ett soloprojekt har vuxit fram där utgångspunkten varit att spela musik med två akustiska gitarrer samtidigt. Fingrarna skapar flöden av toner som blir till en tillståndsmusik, där rörelsen framåt sker i detaljerna. Samtidigt integreras olika typer av elektroniska ljud som förstärks genom gitarrkroppar utställda i rummet. I februari 2022 utkom albumet Solos.

"Stars: Sånger baserade på Emily Brontës poesi”, Knut Olav Rygnestad

Emily Brontë (1818-1848) var den nest yngste av den litteräre Brontë-familjen, som bestod av bland annat Charlotte, som slapp "Jane Eyre" i 1847, och Anne, som slapp "Främlingen på Wildfell Hall" i 1848. Emily själv är mest känd för sin bok "Svindlande höjder", släppt i 1847, men hon var även en produktiv poet, och hennes poesi är fylld av den samma nyfikenheten, smärtan och längtan som vi hittar i hennes mest kända verk.

Anna Bæk Christensen - Sopran 
Knut Olav Rygnestad - Piano

"About Forgotten Songs", William Sundman Sääf
En oframförd och bortglömd visa får nytt liv i detta stycke för solo-viola.

Jag studerar första året på magisterprogram i komposition. Utöver att komponera är jag även vissångare, och det är därför extra roligt att i detta stycke få kombinera dessa två fält, även om visan är gömd bakom kvintoler och borduner.

Stina Ahlgren - Viola

 

ljudOljud är en studentdriven festival med musik skriven av, eller dirigerad av studenter på institutionen för komposition, dirigering och musikteori. 
Festivalen presenterar konserter, ljudinstallationer och examensarbeten och har som mål att erbjuda musik som speglar utbildningarnas alla inriktningar. 
Vi kommer under våren och sommaren synas på flera platser i stan såväl som i KMH:s konsertlokaler.

Upcoming events and concerts

All concerts and events Subscribe to concert info