Brenda El Rayes, komposition

The event has taken place

Examenskonsert, kandidat

Tre år av lyssnande, tänkande och skapande. Ett långt väntande för att bjuda in till min musik. 

Under tre år har jag experimenterat i att tonsätta mitt mående och i att utforska hur sakral musik från mellanöstern har påverkat min musikalitet, den musiken jag är uppväxt i. 

All min livserfarenhet, trauman från relationer och flykt, och tankar om etnicitet och tillhörighet har skapat den musiken ni kommer få höra. Under tre år har jag haft privilegiet att få handledning av KMH’s otroliga lärare och ta del av ovärderlig kunskapsutbyte av alla kurskamrater och kollegor. Jag har fått den tiden jag har behövt för att vara fri i mitt uttryck.

Ni kommer få höra elektronisk och elektroakustisk musik, kör- och orgelmusik. 

Kvällen kommer gästas av Theodor Kentros och andra fina tonsättare/musiker, en otrolig kör och visuella konstnärer på bild och ljus.

I år fyller vi 250 år – det vill vi fira med dig

Låt livet svänga. Ja för det gör ju det, upp och ner och hit och dit. Genom lyckorus, sorg, framgång och utmaningar. Trots att det nu är ett virus som håller i taktpinnen så kan det aldrig tysta musiken.

Så unna dig nya musikupplevelser. Ge det oväntade en chans och se vilka strängar det slår an. Låt musiken få livet att svänga.