Dual Tenor Battle!

The event has taken place

Här åker vi tillbaka i tiden till jazzens guldår där svängig musik spelas i en sättning bestående av två tenorsaxofonister.

Fenomenet "Dual Tenors" var populärt under 50 och 60-talet och innebär i stort att två tenor saxofonister turas om att försöka spela så bra som möjligt. Mycket fokus ligger på det individuella framträdandet då man helst ville spela bättre än den andra. Detta medgav ett synnerligen enastående driv till musiken då alla gjorde sitt yttersta för att spela så bra som möjligt och vilket slutändan medförde makalös framträdanden från dåtidens hjältar. Ikoniska dous som Sonny Sitt och Gene Ammons samt Johnny Griffin och Eddie "lockjaw" Davis ligger som stor inspiration till detta projekt.

Här återskapas detta än en gång för att få bättre inblick i dåtidens "jazz-kapplöpningar" för att se om samma intensitet, sväng och driv som fanns på jazzklubbarna i New York på 60-talet kan återskapas än idag.

Tenor saxofon - Morgan Lindgren (jag) Tenor saxofon - Eskil Larsson Piano - Elias Larsson Bas - Albin Halvordsson Trummor - Erik Cappelin

 

Programme Thursday 4 May

Programme Friday 5 May

Programme Saturday 6 May