Kajsa Blom / Niklas Dahlqvist

The event has taken place

Nyskriven elektroakustisk musik av och med Kajsa Blom och Niklas Dahlqvist. Konserten är en del av deras individuella examensprojekt och det kommer spelas separata stycken från tonsättarna samt två gemensamma.

Niklas Dahlqvist är tonsättare, verksam i Stockholm. Hans arbeten kretsar kring neurala nätverk, både i form av neural syntes och symbolisk generering såsom noter och grafiska partitur, samt mer traditionell algoritmisk komposition. I sitt examensprojekt undersöker han relationen mellan upphovsperson och kontext i förhållande till maskininlärning samt idéer om simulerade kollektiv.

Kompositören, producenten och DJ:n Kajsa Blom, känd under artistnamnet KABLAM, har en bakgrund inom den experimentella klubbscen. Bloms musik kännetecknas av ett detaljerat arbete med rytm och hennes musik har beskrivits som sonisk maximalism. I sitt examensprojekt utforskar Blom hur materialitet och immaterialitet samverkar, samt idén om originalitet i relation till det samplade materialet.

DDM är Kajsa Bloms och Niklas Dahlqvists gemensamma projekt. De undersöker idéer om upphovsrätt och genikult genom artificiell intelligens, trance, donk och tutor.

 

ljudOljud är en studentdriven festival med musik skriven av, eller dirigerad av studenter på institutionen för komposition, dirigering och musikteori. 
Festivalen presenterar konserter, ljudinstallationer och examensarbeten och har som mål att erbjuda musik som speglar utbildningarnas alla inriktningar. 
Vi kommer under våren och sommaren synas på flera platser i stan såväl som i KMH:s konsertlokaler.

Upcoming events and concerts

 • Kammarmusik!

  - Nathan Milstein Hall

  Kammarmusikensembler spelar bl a Mozarts stråkkvartett KV 499 och Sjos…

 • Mozart på Stallbacken

  - Stallbacken kultur på Edsvik

  Konsert med KMH-studenter på Stallbacken

 • Mozart på Slottet

  - Edsberg manor

  Konsert med pianostudenter på KMH.

 • Groove-workshop - Slutkonsert!

  - Little Hall, Lilla salen

  Under våren har denna grupp jobbat med groove och timing i olika epoke…

All concerts and events Subscribe to concert info