Klara Källström, cello

The event has taken place
  • Fully booked!

Small variations of everyday life.

Med små variationer förändras våra liv gradvis. Vi utvecklas och bearbetar tills vi plötsligt befinner oss på en annan plats i livet. Hur gick det egentligen till? Den minimalistiska musiken följer samma princip. Den upprepas och varieras successivt tills att musiken antagit en ny form. Upprepningen har genom alla tider tröstat oss människor. Genom besvärjelser, böner och mantran har vi försökt förvandla våra drömmar till att bli verklighet eller få solen att skina.

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sibeliusakademin i Helsingfors presenterar Klara Källström sitt masterprojekt, Small variations of everyday life- minimalistisk komposition i folklig tradition. Med utgångspunkt i den svenska folkmusiken och med inspiration från konstmusikens minimalism, den finska kanteletraditionen samt Norges hardingfeleslåttar har Klara skapat ny musik för solocello, samt vokalensemble med band.

Med egenskrivna texter och suggestiva grooves beskrivs vardagens nyanser, som i sin tur broderar väven till livets stora frågor.

Klara Källström, cello, röst

Gard Nergaard, hardingfela, viola

Johannes Geworkian Hellman, vevlira

Robin Cochrane, slagverk

Ingrid Rodebjer, röst, fiol 

Maja Kamne, röst

Siri Flensburg, röst

Erika Wikström, röst

Annie Engvall, röst

Sofia Hultqvist Kott, röst

Upcoming events and concerts

All concerts and events Subscribe to concert info