LÅT! 2021

The event has taken place

Man brukar säga att musik är möten - när man ser och hör Kungl. Musikhögskolans folkmusikstudenter förstår man varför.  Konserten är inte öppen för publik men kommer att livesändas.

LÅT! är den årliga vårkonserten där institutionens studenter bjuder in till en stor musikfest - i år digitalt! Här ryms musiker och artister ur en bred flora av folk- och konstmusikaliska traditioner - ledda utav några av Sveriges allra främsta musiker inom genren.   

Vi lever just nu i en tid där möjligheten till musikaliska möten och upplevelser är begränsad. Detta har fått många av oss att inse hur stor och viktig musikens roll spelar i våra liv.  Folkmusikinstitutionen är därför väldigt glada att få presentera årets digitala upplaga av LÅT! med temat Möten i musiken. Olika musiktraditioner och personliga uttryck möts i samspel genom ett brett utbud av ensembler, däribland institutionens egna storband – KMH Folk.   

KMH 250 år  
I samband med Kungl. Musikhögskolans 250 års-jubileum firas musikens kraft att väcka känslor och minnen, att trösta och skänka glädje. Det firas att musiken alltid finns där oavsett hur livet svänger. Det firar vi med kampanjen låt livet svänga.   
Folkmusikinstitutionen utlovar feststämning, spelglädje och massor av sväng!  

LÅT! musiken svänga!   

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.

Programme Wednesday 21 April

  • Myrmekkra & Eshagh Ahmadi

    The event has taken place -

    Varmt välkomna till folkmusikfestivalen LÅT! Festivaldag nummer ett bj…

Programme Thursday 22 April

Programme Friday 23 April

Programme Saturday 24 April

  • LÅT! 2021

    The event has taken place - Livestreamed from Kungasalen

    Man brukar säga att musik är möten - när man ser och hör Kungl. Musikh…