Mer slängpolska åt folket

The event has taken place

Lovis Jakobsson, Cittern, examenskonsert, kandidat folkmusik. Konserten är inte öppen för publik men kommer att livesändas.

Uppväxt med dansande familj i hjärtat av folkmusik Sörmland har musiken och dansen varit med Lovis ända sedan barnsben och det är just den sörmländska musiken som nu ska få stå i fokus. Med flera år av utomläns studier i bl.a. Arvika, Malung och Skurup har nu hen med snart tre år på KMH i ryggen kommit tillbaks hem, både musikaliskt och geografiskt. Så efter att ha spelat som kompmusiker och stått i bakgrunden med flertalet grupper tar nu Lovis klivet till framkanten på scenen. Med sina sörmländska låtar i bakfickan vill hen bjuda på ett svängigt och dansant spel från solospel till trio.

Lovis Jacobsson – cittern
Nichelle Johansson  fiol
Kristina Leesik – fiol
Erland Westersrtöm – munspel
Albin Myrlin – klarinett

I år fyller vi 250 år – det vill vi fira med dig

För trots att det nu är ett virus som håller i taktpinnen så kan det aldrig tysta musiken. Under jubileumsåret kommer vi att livesända mängder av konserter och evenemang.

Just nu behöver vi musiken mer än någonsin. Så gå loss och unna dig nya musikupplevelser. Låt musiken få livet att svänga. Hos oss har det svängt sedan 1771. Låt oss fira det tillsammans. Ett fyrfaldigt leve för musiken, den leve.

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.