Nichelle Johansson, fiol

The event has taken place

Examenskonsert, kandidat folkmusik. Konserten är inte öppen för publik men kommer att livesändas.

Nichelle Johansson gör sin examenskonsert i svensk folkmusik på fiol. Sedan 2019 kan hon titulera sig riksspelman på Närkelåtar, och hon är dessutom årets Bror Hjorth-stipendiat i folkmusik.

Alla bär vi på berättelser. De kan handla om sprudlande glädje, innerlig kärlek eller bottenlös sorg - och allt däremellan. Det kan vara sprillans nya berättelser eller sedan länge bortglömda, och allt samsas här i ett återberättande. Med fiolen i hand återger jag berättelser ur både min egen känslovärld och andras, så som jag ser den i toner, klanger och inte minst - låtar. När musiken tar ordet färdas vi mellan danskvällar i faluröda logar, pampiga nyckelharpomarscher, vilda fiolpolskor och hjärtskärande familjeöden. Genom allt sånt där som gör livet levande.

Nichelle Johansson – fiol, silverbasharpa
Albin Myrin – klarinett, treradig nyckelharpa
Einar Dahl – treradig nyckelharpa
Einar Zethelius – silverbasharpa
Hanna Andersson – sång
Lovis Jacobsson – cittern
Sandra Berggren – fiol

I år fyller vi 250 år – det vill vi fira med dig

Låt livet svänga. Ja för det gör ju det, upp och ner och hit och dit. Genom lyckorus, sorg, framgång och utmaningar. Trots att det nu är ett virus som håller i taktpinnen så kan det aldrig tysta musiken.

Så unna dig nya musikupplevelser. Ge det oväntade en chans och se vilka strängar det slår an. Låt musiken få livet att svänga.

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.