SAMSPEL

The event has taken place

Sam Lundberg, Lena Johnson och Ilias Ion Livieratos bjuder på musik för melodiskt slagverk, piano och viola!

Sam, slagverkare och musiker, har en konstnärlig kandidat i musikalisk gestaltning, inriktning kammarmusik från Musikhögskolan i Örebro. och går första terminen på KMH:s masterutbildning i klassisk musik - kammarmusik/solist. Sam har en förkärlek till komposition och improvisation, där slagverksensemblen och malletinstrumenten står i fokus. Detta har b la resulterat i en egenkomponerad konsert för vibrafon och slagverksensemble samt en resa till Kanada och Académie Orford Musique, för att delta i en improvisationskurs för klassiskt skolade musiker.

Lena Johnson, pianist och kammarmusiker, kombinerar konsertverksamhet i Sverige och internationellt med undervisning. Musikaliska möten i olika kammarmusikaliska konstellationer ligger henne varmast om hjärtat. Hennes internationella engagemang har fört henne till platser som Royal Festival Hall i London, Griegs hem Troldhaugen i Bergen och Sala Cecilia Meireles i Rio de Janeiro. Hon har gjort flera inspelningsr för Sveriges Radio P2 samt fyra CD-produktionef för b la Caprice records. Lena är lektor i piano och kammarmusik vid Musikhögskolan i Örebro.

Ilias Ion Livieratos (*1991) är huvudviolist i Atens statliga orkester. Han tog sin kandidatexamen i violinframträdande från Hochschule für Musik und Theater München, där han studerade hos den kända violinisten och dirigenten Christoph Poppen. Han är också alumn från Mozarteum Salzburg (Musikmästare), där han studerade violin hos Klara Flieder-Pantillon, Midori Seiler (barockfiol) och P. Langgartner (viola) -med ett stipendium från Friends of Music Association.
Han studerade också violin med Grigori Zhislin (vinnare av Paganini-tävlingen) i Würzburg.
När han växte upp i sin hemstad Preveza, där han undervisades av Natalia Tsoupra, vann han första priser i tävlingar och blev inbjuden till European Union Youth Orchestra. Han blev därefter antagen till läkarskolan i Aten, en karriär som han så småningom valde att ge upp till förmån för musik.
Han har spelat för Leonidas Kavakos, Midori Goto och Massimo Quarta i mästarklasser.

Som solist på viola har han uppträtt i Atens Megaron med Atens statsorkester/Baltas (Sinfonia Concertante) och Kamerata/G. Petrou (6:e Brandenburg-konserten). Som violinist spelade han Vivaldis konsert för 3 violiner i Slovenien under R. Göbel och Mozart n.5/F. Papadopoulos i Ioannina.

Sam och Lena började musiciera tillsammans vid Musikhögskolan i Örebro och bestämde sig för att fortsätta spela ihop efter att Sam tagit examen. Ilias och Sam går samma utbildning på Kungliga Musikhögskolan och började spela ihop denna höst.

Konserten är en del av kursen Ensembler och kammarmusik 1 (CA1003).

Ni kommer få höra en lunchkonsert bestående av  fartfylld tango, en duett för marimba/viola och rysk marimbamusik! Programmet är ca 45 minuter.

Upcoming events and concerts

 • Folkmusikmåndag februari

  - Nathan Milstein Hall

  Folkmusikmåndag – en konsertserie med Folkmusikinstitutionens studente…

 • KMH Serenadensemble

  - Kungasalen, The Royal Hall

  KMH:s träblåsstudenter konserterar. Konserten är inte öppen för publik…

 • Engelsk konfekt

  - Nathan Milstein Hall

  Neoklassisk musik från 1900-talets England för blockflöjt och piano.

 • Polstjärnefestivalen

  -

  INSTÄLLT PGA PANDEMI.

All concerts and events Subscribe to concert info