Tapes of the Baltic Sea

The event has taken place

Du följer stigen ner till vattnet. En soldränkt brygga, full av stickor som hotar dina bara fötter. Kasta loss, men släpp inte taget om dina drömmar. Snart färdas vi över vågor och bråte, blåstång och giftalger. Båtmotorns betryggande rytm. Den som både förgyller och förstör.

Med utgångspunkt i naturljudssamplingar från norra Smålands skärgård har Agnes Persson komponerat musik där hon utforskar barndomen, nostalgi och människans relation till naturen. Genom musiken vill hon ge uttryck för den paradoxala känslan av att vilja vara nära och värna om naturen, samtidigt som man är en del av det som förstör den. Att som barn känna en bottenlös hjälplöshet över att inte kunna hjälpa det som lider, att själv inte kunna förändra människans påverkan på naturen. Och mitt i allt detta - en ovillkorlig kärlek till vattnet, klipporna, sjögräset, vinden.

 

I detta projekt har Agnes samarbetat med fotografen och filmskaparen Klaudia Rychlik. Med fokus på naturens miljoner universum, de stora rörelserna i det mikroskopiskt lilla, har Klaudia skapat en film som kommer visas tillsammans med Agnes nyskrivna musik. ”Tapes of the Baltic Sea” är en musikalisk, visuell och emotionell bearbetning av naturens trygghet, storhet och förgänglighet.

 

Programme Thursday 5 May

Programme Friday 6 May

Programme Saturday 7 May